Tuesday, June 21, 2011

Bengang dgn "POTENTIAL" Photographer

Soksek2 by Aida & Riana at 7:45 PM
Reactions: 
Salam,

Cecite Panas Hati ni...Setakat i berurusan dgn "Potential" Vendor for my wedding ni, i blum pernah la ada rasa bengang or tak puas hati or bad impression kat diorg..Kalau vendor survey2 tu, mmg la kadang2 ada yg kerek sikit.."potential" vendor tu, mean that diorg dh termasuk dlm senarai short listed..maybe sbb die prnh buat pngantin jd cntik, maybe sbb org prnh kata die best, maybe sbb harga die murah..

So far semua my vendor ada attitude nk berbisnes, respect us, and yg penting menepati kata/masa/janji..Bak kata Rossa kat Era FM, kite msti menghormati masa produktif org lain..Ye la, kalau dh kata, mlm ni nak jumpe, so for sure la i dh block that time to meet the vendor, dh cancel kan date dgn Mr. Hunter ke, dh cancelkan cooking time dgn housemate and so on..

Dimulakan cecita pasal Photographer ni..i found their website in Kahwinmall.com..i Review die punye blog and FB..then msg her..ok, reply mmg lmbt seminggu, takpe la, consider die tak bukak fb..then masa die reply die explain kan package itu ini, at the end of the conversation ni ayt die..-Nanti settlekan deposit 50%-..i tak kata pun lg nak hire die..baru tanya package..and she repeat this phrase few times, in my email and my msg fb..dah la 50%..tak pernah lg i dep vendor 50%..Then i told this story to my fren and ask her to try to contact this vendor pulak..saje nk tgk ape response die..same word, she mentioned about dep 50% jgk..tak tau la kot tu style die berbisnes, or die still tak tau nak approach customer..

Ok fine, disebabkan harga diorg murah (budget tgh tight ni, so bertandang murah2 jek..hahaha) We all approach lg, msg die kata nak jumpe..ok die kata jumpe kat studio die..mcm lega sikit sbb diorg ada studio..this time my fren yg set appointment dgn minah ni..die kata dtg studio die kat Pasir Gudang..i pun stay area situ, so we all pun ok la..pastu tanya la address studio die kat mana..senyap jek..after few hours br balas, suh jumpe kat kedai mamak mana ntah..alasan, sbb die ada customer lain nk kena jumpe jgk mlm tu..so we all cancel sbb nk g tgk studio die jgk...

Then yesterday i text her pulak kata nak jumpe;

Me (4.20pm) : Salam nana. on 15oct available lg tak? i ada msg kat fb u hari tu. and if possible i nk tgk studio u

She (4.46 pm) : ok ada lg..bila nak jmpe??

Me (4.48 pm) : Mlm ni pun boleh. Studio kat mana?

She (4.49 pm) : Nnti sy bgtau awk k sblm pkul 7 nti

i pun tgu la..kul 7.15 die tak msg lg, i tanye die, ok ke tak? die tak reply..puaka betul..geram ni...dh la i siap merajuk dgn Mr. Hunter sbb die tak dapat nak teman..

She (10.03) : Sorry ya, td ada keje..esok mlm kte jumpa (ko g tgk ana lulu ke?)

Me (10.15) : Ok, 8.30..studio kat mana? nti trus jumpe kat sana

She (10.18) : Esk budak sy akn call awk bg direction

Ello, psr gudang ni bukan susah sgt and i bukan nye org Pasir Mas smpi tak tau jalan kat sini..bgtau jek la..siap nk suh budak die pulak yg call bg direction..i nak tgk hari ni, die call ke tak..org nak bg job pun nak buat leceh..dh la awk tu photographer baru..

Mmg i cari OP yg murah utk bertandang, tp kalau Attitude tak de, REJECT ok

7 girls dh soksek2 together:

Puan El on June 21, 2011 at 8:09 PM said...

HUhu.. Teruknye. Btw, i ade kwn i OP, duk pasir gudang. Baru lg la.. But gmbr dia cntik. If u tgk pic i ade tulis nama dia alip, dia la. He's my bestfriend. Cntk a d berpatutan...

e k i n ♥ y u s r i on June 21, 2011 at 8:13 PM said...

sbr yerk

LisaLisut on June 21, 2011 at 8:37 PM said...

REJECT jelah.awl2 dh buat hal.mmg panas hati.

Dari Lisa Lisut yg sedang panas hati dengan tunang.hahaha

fainie_riz on June 21, 2011 at 8:42 PM said...

Puan El: boleh bg contact number alip tu? Nti i try calling2
Ekin: Still boleh sabar ni..sbb blum book..kalau wat pernangai masa majlis, harus kena boikot selamanye..

fainie_riz on June 21, 2011 at 8:43 PM said...

Lisa: Incik2 tunang ni mmg suke bikin panas..hahhaha

PussyCat on June 21, 2011 at 8:46 PM said...

aida:cuba cr IZ photography..tgk2 web dia mcm reasonable price jugak..

lisa: ayat last x tahan..hehe

Puan El on June 21, 2011 at 10:19 PM said...

I ade letak kt chat box i no alip. Sorry, online thru phone je. Xsempat on lappy. Nti on, el pass again for ur reminder..

Post a Comment

 

Mr. Hunter's Sweetheart is the storyTeller Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Illustration by Enakei | Blogger Blog Templates