Wednesday, June 8, 2011

How to DIY your TQ tag Version Cik Fainie

Soksek2 by Aida & Riana at 5:55 PM
Reactions: 
 Salam..Hari tu ada blogger tanya, mcmana nak DIY TQ tag..So today i would like to share mcmana i DIY my TQ tag..Mgunakan Microsoft sahaja okey..no photoshop..no program yg canggih2..gile tak Art i ni..hihihihi..Farhana, this entry for u..

To all other B2B..kalau u all nak suruh i tolong design kn pun boleh..tp design jek la, print, gunting, sume sndiri..and it's FREE..sbb my tutorial ni agk kelam kelibut..tak reti nak ajar org..harap2 u all faham step2 ni..hahhahaha


1. Choose pic/background from internet. As for me, I love to curik from this website;
    1. http://www.weddingpaperdivas.com
    2. http://www.papeteriestore.com
2.Then Choose mana2 design yg berkenan, and print screen. Pastu paste kat Paint


3. Then crop the image and paste it into the clear screen in the Paint


4. Then delete mana-mana word yg tak nak..as example in this tag, kite nak remove nama Bride & Groom tu..maka kite crop and delete


5. Ok skang nama tu dah hilang..The Ctrl-A, Copy, and Paste dekat PowerPoint..


6. Masa kat power point tu, kite add la nama kite, date or whatever speech yg kite nak letak..Pastu save..Dah save tu, copy and paste la banyak2 kat dlm 1 page..

Ni versi org yg tak reti guna photoshop, takde photoshop and ada window jek mcm i..hahhaha

10 girls dh soksek2 together:

Riana on June 8, 2011 at 6:50 PM said...

Perkongsian yg amat bermakna..i akan mengarut dlm opis jap lg wat tutorial u..haha

LisaLisut on June 8, 2011 at 7:00 PM said...

i fail la bab2 ni..huahuahua.tp kalau ade masa free nt i try.thanks fainie :)

fainie_riz on June 8, 2011 at 7:02 PM said...

buat beb, sng jek..byk design yg cantek2 kat situ

Riana on June 8, 2011 at 7:25 PM said...

beb..i dah buat.haha

fainie_riz on June 8, 2011 at 7:33 PM said...

post la beb

bahIRAh on June 8, 2011 at 9:24 PM said...

omg sukaaa sgt! terima kasih sgt buat tutorial ni :)) sy pun b2b melaka juga tp kahwin next year,

Nurul Farhanah~ on June 8, 2011 at 9:53 PM said...

thx awak..huu.nak buat yg bru la..yg lama punyer mcm tk lawa je :(

Nurul Farhanah~ on June 8, 2011 at 9:54 PM said...

farhanah & mr x..huuuhuhuh

fainie_riz on June 8, 2011 at 11:06 PM said...

Bahirah:dh boleh stat design dh tu..(",)

fainie_riz on June 8, 2011 at 11:08 PM said...

Farhanah: i duk tgk2 profile u kot la terjumpe nama tunang u..tp tak jumpe, so Mr. X jek la..hihihi

Post a Comment

 

Mr. Hunter's Sweetheart is the storyTeller Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Illustration by Enakei | Blogger Blog Templates