Thursday, October 20, 2011

Husband review

Soksek2 by Aida & Riana at 1:08 AM
Reactions: 
Eh husband pun nak review ke? hahaha..tak la gurau jek..hari ni takde idea nk review apa..so just nk sharing life after marriage..

first word: Challenging

Baru 11 hari dh terasa ke-challenging nya..dulu baju basuh seminggu sekali..skang every 2 days, bakul baju dh penuh..then musim ujan pulak tu..

Dulu masuk keje kul 8.30, bgun kul 7.30.ngam2 utk bersiap n g keje jek..but now, my husband on shift working hour, so kalau time keje pagi, dia masuk keje kul 7.00..kul 6.00 i dh nk kena bgun buat kn bfast..dia tak kisah pun takde bfast, tp mcm kesian la pulak..

Then ada la lg bnda2 yg i rasa ~ooo mcmni my husband rupanya..and i baru discover yg dia tak tau lipat baju langsung..selama ni, dia hanger jek sume baju dia..smlm konon nk tolong i lipat baju, skali i tgk, mmg lari standard la..hahahha..He becomes more romantic after marriage..rasa terawang2 jek skang ni..hopefully berkekalan smpi bile2..

Love u to the max la bie..

p/s: This weekend nak  try buat cake kot..nk test power oven and mixer baru..Nak test bake Red Velvet..

9 girls dh soksek2 together:

K.I.N.A on October 20, 2011 at 1:24 AM said...

ehehe..betul3..dulu bgn lmbt..skg kne iron bju suami n bikin breakfast..

PussyCat on October 20, 2011 at 1:34 AM said...

husband review!hehe!r u still adapting to the life after married?im still blur..in my case we r in long distance marriage, so bila 1st week kawen mil suh packingkan bj hubs i blur je!i tot that being wifey is ez but im totally wrong..hehe

LisaLisut on October 20, 2011 at 1:58 AM said...

trueeeeeeeeeee :)
dlu basuh baju semua anta balik umah mak pdhal ade washing machine sndri.hahaha.skrg kene 2x seminggu.

i paling malas lipat baju -___- tapi terpaksa lipat n hang.lainla ade almari besar gabak kang ble hang semua.hahah

tak sempt nk buat bfast.kdg2 smpt kdg2 ngntuk xbuat.weekend je la buat pun.

kannn i dh kata.husben lg romantic lps kawin kannnn ;p

fainie_riz on October 20, 2011 at 2:07 AM said...

Kina: mujur my husband tak pki bj yg beriron..kurang sikit keje i part tu..skang kena kurang kn tido..^__^ kdang2 mmg rasa tak nk tido pun, nk ngadap muka hubby jek..huhuu

fainie_riz on October 20, 2011 at 2:08 AM said...

Pussycat: at first i thought i yg lembab sgt nk adapt the new status..then i story kt my BF..dia pun kata bnda yg sama jgk..dh lbh sebulan kawen pun stil huru-hara lg..huhu

fainie_riz on October 20, 2011 at 2:11 AM said...

Lisa: infinite true..i pun dulu bwk blik baju sebakul dr JB ke Melaka..alasanye, washing machine ibu fully auto, sng..hahhaa..tp hr tu my mom dh sound, jgn nk bawak blik baju kotor lg..hahhah

best nye kalau ada wardrobe yg besar..i nye almari dh pnuh..ni tgh plan nk beli chest drawer jer..nak letak 2 almari dlm bilik mcm sempit lak..

sukeeee part romantik tu..pg2 nk g keje dpt kish byk2..*__*

Renee Meow on October 20, 2011 at 11:59 PM said...

haha nice.. lepas kawen i pun nak buat husband review..tehehee... :)

cha on October 21, 2011 at 1:01 AM said...

hehe seronok je dgr cite org dh kawen ni. i pn x saba nk rasa jd isteri ni :)

fainie_riz on October 23, 2011 at 6:06 PM said...

husband ni mcm2 kerenah..once u get a husband, it's like u baru lepas dapat baby tau..mcm2 pe-el pelik, romantik, tak kurang jugak pe-el nyakit kan hati..hahaha

Post a Comment

 

Mr. Hunter's Sweetheart is the storyTeller Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Illustration by Enakei | Blogger Blog Templates