Wednesday, March 30, 2011

Pameran Pengantin Melaka

Soksek2 by Aida & Riana at 7:18 PM
Reactions: 
5 girls dh soksek2 together Links to this post

Monday, March 28, 2011

DIY Wire Hanger

Soksek2 by Aida & Riana at 9:06 PM
Reactions: 
2 girls dh soksek2 together Links to this post
Hi Dear..

I love surfing so much and today i found this;

Wire Hanger with Your name

For Bride

Mrs.Raine..For me will write Pn. Aida

Both name in 1 hanger

Very cool right!!..Can DIY and kalau rasa malas and nak yg kemas, boleh tempah saja..kalau kat JB ni, kat CS boleh tempah wire ni..Yeay, will do-it-for-my-props..Love this so much

Kalau tempah, tak salah i 1 huruf RM2. Tu kalau huruf kecik2..Kalau besar, maybe RM5/letter..tak sabar nak buat ni

Wedding Progress Lagi sikit

Soksek2 by Aida & Riana at 7:23 PM
Reactions: 
4 girls dh soksek2 together Links to this post
Hai beauty..

WEdiing progress sgt2 la slow and hampir tak bergerak sbb tak blk Melaka lg..This week balik melaka and plan to do this;

1. G survey lg 2 bridal house..kalau tak berkenan jgk akan terus amik Teratak Mempelai
2. Ibu dh call caterer suruh dtg umah utk present quotation. MHI Teguh enterprise
3. G amik langsir yg dh siap
4. Amik rantai skali
5. Tempah baju Nikah Mr. Hunter and I.

Tu je kot yg sempat buat nanti..This time Mr. Hunter ikut balik Melaka..Yeay sgt seronok..

This month sepatutnye dh kena beli paperbag utk VVIP and Design TQ tag. Tp tak buat2 lagi akibat melayan bunga telur dip yg super sensitip tu..oh no Migrain..

Friday, March 25, 2011

Sambung buat bunga telur

Soksek2 by Aida & Riana at 2:29 AM
Reactions: 
0 girls dh soksek2 together Links to this post
DIY mmg sgt m'ujakan n m'ujikan kan kan..Since last month i tgh m'usahakan bunga telur utk majlis i..Bunga pahar buat Bunga kristal + dip..Yg lain2 Bunga dip jek

Sungguh!!! sgt la kena sabar..dgn terkoyak la..terpekat la..mcm2 la...

Nak teaser tak?

hahahah bujet cntik la bunga ko tu..nti i upload yeay..

Tuesday, March 22, 2011

Damask Wallpaper

Soksek2 by Aida & Riana at 7:23 PM
Reactions: 
5 girls dh soksek2 together Links to this post
Hi Peeps..

Mana ea nak cari damask wallpaper mcm ni?


Any idea?

Monday, March 21, 2011

DJ of the day

Soksek2 by Aida & Riana at 7:13 PM
Reactions: 
2 girls dh soksek2 together Links to this post
Wooo belum cari DJ lg..Migrain sekejap..

There is 2 type of DJ

1. DJ statik - DJ ni hanya akan duduk di bawah khemah DJ, memutar2kan lagu yg menarik and kadang2 tak tau ape yg terjadi di luar, di dalam, and pendek kata disekeliling. Mengharapkan org memberitahu, "eh pengantin dh smpi, slow kan lagu", "DJ, diorg tgh baca doa kat dalam tu, slow kan lagu", "Ish DJ ni, org tgh kompang die bantai bukak lagu jgk", dan sebagai nye la..Diorg statik di tempat diorg kerana, mic die ada wire..so sgt limited nk bergerak..

2. DJ mobile - I nak DJ mcm ni, mempunyai wireless mic, so die boleh berjalan2 g tgk keadaan kat luar, boleh tgu pengantin sampai, boleh tgk pengantin buat ape kat pelamin and sebagainye..DJ bukan setakat memainkan lagu, tp diorg pun kena jadi penyampai info..info parking - "Tuan2, anda masih boleh parking kereta di bahagian depan padang, diharap jgn halang laluan kereta lain", info buffet table - "Para tetamu, kat meja sblh sana nmpknye masih kosong. Boleh ambil makanan di sana", Info ketibaan pengantin - "Ha, kereta pengantin dh kelihatan, team kompang boleh get ready"..This ia a DJ. Must alert dgn surrounding..bukan duduk jek kat meja DJ tu jaga set2 die yg canggih tu..


Soksek2: Walk-in interview; Who want to be my DJ?



Kesilapan yg Pengantin sering lakukan #3

Soksek2 by Aida & Riana at 2:04 AM
Reactions: 
3 girls dh soksek2 together Links to this post
Episod 3..

Kepala Majlis

Dah mcm drama bersiri lak..Ok, this thing pengantin selalu terlepas pandang..Sbb ramai B2B skang ni jadi wedding planner sendiri..tp masa hari u all sanding, could u be the event manager? BIG NO NO NO for this..so jgn lupe assign 1 kepala utk mengepalai majlis anda..masa hari tu anda adalah raja and just smile and enjoy the day..tak payah nak sibuk2 pk kan bunga telur takde sapa nak bg..lepas ni sape nk naik pelamin amik gmbr..kluarga pengantin lelaki nk duduk sebelah mana..

And please make sure this 'kepala' very understand your event flow. If possible, please dont appoint your mom, dad, sister or brother or even ur bridesmaid..appoint la ur aunt yg pling meletops ke, jiran yg pling havoc ke, kawan yg pling dominan ke..this person must be hyperactive..(",)

Last weekend i attend my bestfren wedding..and she appoint very good 'kepala' ok..Aunty ni mmg faham flow majlis, kenal sume org2 penting for the majlis including pengantin punya bridesmaid, pengantin punye cameraman, pengantin punye ipar punya tunang..sume die kenal..Die tau bile die kena ke depan, bile die kena ke tepi sikit..die tak overshadow tuan rumah, bridemaids, and even anybody..she just nice at her place..mmg 2 thumbs up la kat aunty ni..at that time br i terfikir my 'kepala' for my majlis soon. oh no i terlepas pandang for this..

Then the next day, i attend sebelah lelaki punya majlis pulak..masa mula2 smpai, ada sorg aunty tu, sambut we all dgn air mawar and bunga rampai sume..then we all pun assume la aunty ni 'kepala' utk sebelah sini lak..lepas 2 semua family member duduk depan pelamin, pengantin pun dah amik tempat, pengapit pun dah mengipas and setting pasition semua..then, no body instruct us nak buat ape lepas tu..almost 10 min kot we all duduk menatap pengantin and pengantin menatap we all..their family member takde suruh we all buat ape2..then the OP tanya bridesmaid, nak buat ape ni? both are blur..nk merenjis tak dijemput lak..nak bergambar pun tak dijemput..takut kang pandai2 jek buat, padahal tuan rumah tak suruh..kot la diorg ada flow diorg sendiri kan..last2 we all dgn sendirinye bergambar dgn pengantin..lepas tu br diorg jemput makan..masa pengantin nak bgun makan (masa tu fmily pengantin pompuan sume dh bgun), then nenek pengantin lelaki naik atas pelamin and amik bunga rampai air mawar sume tu utk merenjis..die kata, ni doa dr nenek..ha tgk, dh terlepas pndang...alat merenjis sume dh cantik kat depan pelamin, tp tak de yg merenjis..

Bile smpai waktu majlis, kita mmg tak boleh handle everything. Outsource kan sikit the tasks..let people know what we want for the event..so diorg aware..we are good wedding planner for ourself but we cant manage everything especially on the big day..

Soksek2: Sgt enjoy on my Bestfren wedding and learn a lot of things..Minus 1




Thursday, March 17, 2011

Chiffon, satin, Lace

Soksek2 by Aida & Riana at 9:31 PM
Reactions: 
1 girls dh soksek2 together Links to this post
Terbace blog Anes td, tbe2 teringat tak buat review pasal beli kain hari tu..last Sunday lepas meronggeng kat Jom Heboh Danga Bay, singgah sekejap kat Jakel..Nak settle kan kain2 yg belum dibeli..I dh beli lace masa kat Jakarta hari tu.. then bwk g tailor, tailor tu suruh tambah Sifon and satin..

I nak buat kain yg flowy tu so sifon kena beli 6m. 4m utk kain, 2m utk baju..kat jakel, 1m satin sifon RM22..asalnye RM25..then beli net silk urk veil, RM15/m..both color off-white..sgt lembut kain2 tu..suker nye

Utk Mr. Hunter, baju melayu die beli kain murah2 jek..jahat giler i..hahahha..1m RM12 jek kot..

Skang misi utk tempah baju pulak..

Tuesday, March 15, 2011

What's going on in JB - Furniture and MATTA fair

Soksek2 by Aida & Riana at 8:43 PM
Reactions: 
4 girls dh soksek2 together Links to this post
Right now ada Furniture fair kat KSL City from 10-20 March. KSL tu kat mana? dekat2 dgn Holiday Plaza tu..Kalau drive through bandar JB mmg ada byk signvoard KSL tu..utk bride2 yg nk cari perabut umah baru, jom la g sana..

Yg kedua..Jangan lupa MATTA fair next week..25-27 March kat danga City Mall..boleh book honeymoon package dh..before that, buat research dulu, nk g mana, brape hari, klu smpi sana br nk pilih itu ini sume, maunye pening..silap2 tertipu senah...hihihi..yg saje2 nk g holiday je pun boleh..tioman ke, sibu ke..best jgk kn release2 tension..i want holiday..

Cincin kahwin settle

Soksek2 by Aida & Riana at 7:46 AM
Reactions: 
1 girls dh soksek2 together Links to this post
Yeay..dh settle 1 hantaran utk Mr. Hunter..g buat cincin utk die tadi..engrave my name on it..tak sabar nak tengok hasilnye..

ngantuk dh..tak larat lak nak menaip pnjg2...

Monday, March 14, 2011

HeartBeat

Soksek2 by Aida & Riana at 9:39 AM
Reactions: 
0 girls dh soksek2 together Links to this post
i blogwalking and byk sht blogger yg dh add HeartBeat as their affiliate prog..mcmana heartbeat ni bg kita duit? Mcm ni caranye


Credit to: heart beat website
 
Senang jek kn..i tertarik sbb bile kite purchase brg die, kita dpt earn money jgk..their stuff also cute-mute..i rasa sesape yg suke DIY, mmg ptut soping2 kat sini..i like DIY car sign ni..comey n murah..RM19 jek..blh jd props masa outdoor..i like..mau order laa

Thursday, March 10, 2011

Review - Tanah abang jakarta

Soksek2 by Aida & Riana at 7:34 AM
Reactions: 
7 girls dh soksek2 together Links to this post
Holla..

layan pic terus la..rasanya ramai dh tau kot barang2, baju2 kt tanah abang murah2 belaka..

Full beaded kebaya for only RM54

Full beaded kebaya with kain for RM72

Caftan Chiffon RM44

Wednesday, March 9, 2011

Mungkin kita memiliki cinta tetapi tidak memiliki restu.....

Soksek2 by Aida & Riana at 11:59 PM
Reactions: 
0 girls dh soksek2 together Links to this post
Mungkin kita memiliki cinta tetapi tidak memiliki restu.....
Mungkin kita memiliki cinta dan restu tetapi tidak kemewahan...
Mungkin kita memiliki cinta, restu dan kemewahan, tetapi diuji dgn hebatnye....

Bermadah time2 hujan ni..Why? Sbb smlm i br lepas borak dgn my Best-Boyfren..kitorg sama keje dulu but right now masing2 dh pindah..We all mmg rapat..Die peneman i for shopping activities sbb Mr. Hunter tak suka soping and die sgt suka soping..Bile die takde, lonely jgk..sedey pun ada jgk..Die kawan Mr. Hunter jgk, so no jeles2 isu here..We all sgt2 sealiran dr segi fav food, fav movies, fav sale, taste, family style..Ada org prnh tanya kitorg ni adik beradik ke..ada org prnh tanya kitorg ni husband and wife ke..huhuhu

Crita ttg my Best-boyfren (BBF) ni, die takde gf lg sbb die terlalu particular..Dia list downkan criteria gurl idaman die..mmg long list..Antaranya, kulit cerah, tinggi, ada degree, boleh drive pada jarak yg jauh, adik beradik ramai, tak dominan, tak pandai masak pun takpe, org johor or melaka,  and bla bla bla..

Masa colling2 semalam i tanya dia, dh dpt gf ke blum? dia kata blum..tp calon tu ada la..dia tanya, ok ke kawen kalau tak cinta..for me, tak Ok..Dia tanya i, ko cinta Is, for sure la I'm..tp life not perfect, My fiancée ada kekurangan (and my BBF know it very much)..Tp i redha la, kena la gives and takes..Tak sume yg best2 kita dapat..kadang2 mungkin kita dapat yg tak best dulu, then baru dpt yg best. Who knows?

I and Mr. Hunter polar kutub Utara and selatan bak kata atilia and monoloq..Mmg susah..i dont know what he know and he dont know what i know. Tp i dgn BBF berada diPolar yg sama.. and sometimes prnh i terdetik, knp i tak couple jek dgn BBF? i cuba cr2 perasan cinta utk dia, tp mmg tak jumpa..I just can accept him as my bestfren jek..

I hope he will found the best for him..i rindu sgt2 nk g bjalan dgn die..masa die mula2 pindah, i rasa sgt2 boring..instead our rumah sewa depan blakang jek..so for any urgent matter, i akn cr die rather than my Mr. Hunter..tp dgn pengetahuan Mr. Hunter la..We all sama negeri, ble blik kmpung convoi sesame..dulu masa dia tak berani nk drive, we all blik naik 1 kete jek..klu die masak spegethi mesti die anta kat umah..Slurrppp..klu ada J-card sanggup halfday tu..pantang SSF and metrojaya buat sale, msti terjah..even masa die dapat kerja baru pun i la org pertama yg tau..

He is hunting for his "Intan"

Sunday, March 6, 2011

Jakarta - JB - KL

Soksek2 by Aida & Riana at 1:45 AM
Reactions: 
0 girls dh soksek2 together Links to this post
Outstation for the whole week..mmg tiring..capek dong..Right now already at The Gardens Hotel sblh Mid Valley..Ooo sgt heaven blh soping2 lepas hbs meeting esok..

Soping kat Tanah Abg pun blum review lg..In a summary, i dpt grab bj utk majlis khatam quran for my mom, my sis and me myself..Bj my sis for hari sanding i..Then baju i utk g kenduri-kendara. and telekung..

Akibat rambang mata tu jek yg smpt di grab

Pic akn direview later

Friday, March 4, 2011

My Wedding Pallet

Soksek2 by Aida & Riana at 9:04 AM
Reactions: 
0 girls dh soksek2 together Links to this post
Plum + Silver

Thursday, March 3, 2011

bila anak sulung ibu ank kawen #2

Soksek2 by Aida & Riana at 5:24 AM
Reactions: 
2 girls dh soksek2 together Links to this post
Selamat malam

Time2 tgh lonely ni teringat kat sume org2 tersayang..especially my lovely ibu..nk col pun jauh..2.50/min tu..cakap kejap2 je la..

Dulu i pernah post entri ini..Yes my bu tu still more excited than me..i rasa die berfikir 24hr for my wedding..as i mention, my ibu masih mpunyai idea2 yg agk tradisional tp sgt mudah dpengaruhi..i tunjuk2 sikit pic pelamin2 yg tgh In, baju2 yg tengah In, die trus blh accept..i tunjuk die pelamin Pillar(yg tiang bulat tu)..die kata cantik..masa g survey bridal house hr tu, tak rmai yg dh ada pelamin tu...so diorg caj super mahal ok..

then last week i borak2 dgn ibu, ibu tanya, dh decide ke nk bridal house yg mana? i tak cfirm lg sbb ada yg i tak puas ht lg..then ibu kata, nti g kat kak ani tu, tanya la klu pelamin tiang bulat tu RM brape..i jwb kt ibu, mahal tu, tak payah la..takde bujet..ibu kata, takpe nti ibu tmbh..cntik tu lgpun kaklong suke kan..masa tu mcm nk berlinang air mata i (skang ni tgh blinang air mata sbb rindu ibu sgt2)..anythng yg i nak for the wedding die msti sokong n usahakan..

love ibu sgt2

Wednesday, March 2, 2011

Second day in Jakarta

Soksek2 by Aida & Riana at 6:37 AM
Reactions: 
2 girls dh soksek2 together Links to this post
Every time i travel mesti ada new experiance..this time, my supir lupa to fetch me..dh la i smpi kul 10.00 mlm..lepas customs i trus call supir..then die kata, nobody inform him yg die kena fetch i..oh no man..dh pukul 10 malam ni..i dgn berani nye (sbb terpaksa) amik cab g hotel..nk kat kul 12.00 br smpi..mmg tired tahap tak hengat la..

Misi bsoping blum lg..still meeting mode but i miss my Mr. Hunter so much..we all jarang sgt bjauhan..this make me sick..rindu nk tgk die yg kuat makan..dgr die bcerita mcm discovery channel..i tak payah pasang astro kat umah sbb die akn cite blik sume cite2 kat astro..klu national geography tu 1 jam, die punya bercerita jadi 2jam..pnjg sgt ulasan die..rindu suara n bebelan awk lah bie..

us

Mr Hunter and his sweetheart
 

Mr. Hunter's Sweetheart is the storyTeller Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Illustration by Enakei | Blogger Blog Templates