Monday, October 31, 2011

Hantaran Deko Review

Soksek2 by Aida & Riana at 2:24 AM
Reactions: 
4 girls dh soksek2 together Links to this post
Ada 15 minit lg sebelum balik..kepala sakit la sgt2 ni..rasa lmbt sgt 5.30 ni..update on hantaran sikit la..we all tak tau berapa dulang hantaran yg sebenar nye..i terlupa letak kek la..sirih junjung i tak siap lg la..lastly family lelaki bwk blik 6 dulang jek dr i..jap nk list down ape yg i bg hari tu..

cincin, cake 1, cake 2, tit bits, watch, perfume, handphone, sirih junjung, kain songket..oooo 9 kesemuanya..lelaki pun bg i 9 jugak...belasah je la labu...

My hantaran design inspired by this pic..



Outcome..



Not in the pic; tit bits, cake 1, cake 2 and sirih junjung..

I deko pg2 sabtu sebelum nikah tu..tahan bunga2 ni..smpi ke hari ahad pun still kembang..i amik hari Jumaat..Bantal Hantaran tu i DIY..and plan nk bg sewa kat b2b..ada 7 pcs..Tray putih tu pun i nak sewakan..ada 5 pcs..ada sape2 mau sewa? hahahah..Will let u know the price later..

Sunday, October 30, 2011

Baking Project - Pavlova

Soksek2 by Aida & Riana at 5:59 PM
Reactions: 
6 girls dh soksek2 together Links to this post

My first time Pavlova..Senang nk buat rupanye..nmpk mcm complicated..Mmg yummy..See what my hubby said:


Ada ke dia kata i duk umah asik wt revision mcmana cara nk buat bnda ni..hahahha..dah dia asik duk main game jek, haruslah i duk mhadap project i pulak..tp sedap kan bie..u asik bukak tutup peti es je kan..

time wekend takde keje, ni la keje i..pasni nk buat Brownies pulak..this week raya, so tak buat lah..nex weekend baru start blik..(",)

I ni tak blh dok diam..cepat bosan..dulu sblm wedding, ada mcm2 project..wat bunga telur la, itu la, ini la..dh kawen ni tak de bnda lak nk buat..so i start la baking..lgpun dulu takde oven sume..skang dh ada oven, mixer, sume2 tu..so best la..

Saturday, October 29, 2011

Skrip Emcee review

Soksek2 by Aida & Riana at 1:53 AM
Reactions: 
7 girls dh soksek2 together Links to this post
Nowadays dh mcm trend la pulak kan ada emcee utk wedding day..dulu mharapkan DJ la celoteh itu ini..kalau kaya nk jgk amik ally iskandar ke, teh syuhadah ke, jd emcee majlis..ni tak berapa nk kaya, so i telah menurun kan titah perintah kepada bridesmaid i utk jd emcee..

merdu jgk suara diorg berpantun..dgn iringan muzik gamelan lagi..dh ala2 convocation day..

Ni i nak share script emcee yg i guna masa wedding day i..i copy dr b2b nye blog jgk..tp tak ingt siapa..masa tu i blum berjinak2 dlm dunia ni lg..so i tak save source dia..kepada empunya diri, mintak halal ea..sharing is sexy kan b2b..

SCRIPT EMCEE


Masa: 11.00 pagi ; Ketibaan tetamu

[MAINKAN PILIHAN LAGU]
[DJ BEBAS MENGATUR MAJLIS]

Masa: 12.00 petang; Mengalukan kehadiran tetamu

Tali perahu terap belaka
Tali kuah mengayuh sampan
Salam perkenalan pembuka kata
Eratkan siratulrahim tanda persahabatan

Assalammualaikum Warah Matullahi Wabarakatuh, Salam Sejahtera dan selamat datang ke majlis perkahwinan Muhammad Iskandar dan Aida Rohayu

Yang jauh diundang dengan surat
Yang dekat diundang dengan tepak
Kini yang diundang sudah tiba
Yang dipesan sudah datang
Yang dipanggil sudah disahut
Yang duduk sudah bertemu lutut
Yang berdiri sudah bertemu bahu

Bersyukur kita ke hadrat Allah S.W.T kerana dengan izin dan limpah kurniaNya, dapat kita berkumpul pada hari yang permai ini untuk meraikan majlis menyambut menantu oleh Encik Azali dan Puan Jamilah

Atas nama yang empunya majlis
Atas nama yang empunya hajat
Atas nama kaum kerabat
Ketibaan jemputan yang mulia
Kami sambut dengan adat

Majlis ingin berterima kasih kepada para tetamu yang hadir pada majlis yang berbahagia ini.

[MAINKAN SELEKSI LAGU]
[MENANTI KETIBAAN PENGANTIN]

Masa: 12.30 petang; Ketibaan Pengantin dan Rombongan

[EMCEE TUNGGU SIGNAL DARI WAKIL KELUARGA]
[MUZIK GAMELAN DIPASANG]

Anak dagang meniup serunai
Duduk bertimpuh di tepi tangga
Cinta ditaut kasih disemai
Moga bahagia hingga ke syurga

Bunga disanggul seri wajahnya
Wajah pula umpama ratu
Penuh adab kami terima
Dua jiwa dapat bersatu

Para hadirin, dengan segala hormatnya, majlis meraikan ketibaan pasangan raja sehari kita, Muhamad Iskandar Sukor dan Aida Rohayu Azali, dengan diiringi paluan kompang

[MUZIK GAMELAN DIHENTIKAN]
[KOMPANG DIPALU]
[PERARAKAN PENGANTIN DAN ROMBONGAN]
[PENGANTIN NAIK KE PELAMIN, DIIRINGI PENGAPIT]
[KUMPULAN KOMPANG BERKUMPUL BERDEKATAN DENGAN MEJA EMCEE. KOMPANG TERUS MAINKAN DUA-TIGA LAGU]
[KOMPANG TAMAT]

Lemah gemalai seiring nada
Cantik dihias bagaikan raja
Tarian tradisional warisan ibunda
Molek ditari generasi muda

[TARIAN KANAK-KANAK]

Lunak suara berbalas pantun
Bulan dan Bintang jadi penyeri
Lemah gemalai hayun tersusun
Maklumlah kan dipanggil raja sehari

[EMCEE PANDANG KE ARAH ROMBONGAN KELUARGA]

Buah pauh si bunga rampai
Kilauan bintang sungguh mengasyikkan
Orang jauh sudahlah sampai
Selamat datang kami ucapkan

Salam selamat datang dari pihak Encik Azali Abdul Razak dan Puan Jamilah Md Ali selaku tuan rumah kepada Majlis Perkahwinan kita pada hari ini

Yang diraikan pasangan mempelai; Muhamad Iskandar Sukor dan Aida Rohayu Azali

Jutaan terima kasih kepada ahli keluarga, saudara-mara, keluarga dari sebelah pengantin lelaki dari Kota Tinggi, Johor, rakan-rakan dari jauh dan dekat, hadirin dan hadirat para tetamu yang diRahmati Allah S.W.T. sekalian, majlis mengalu-alukan kehadiran tuan/puan semua.

Sekali lagi sanjungan kasih kami abadikan.

Buah rambai tumbuh dihutan
Dihujung ranting buahnya lebat
Mari beramai kita doakan
Semoga majlis mendapat berkat


Mawar merah harum mewangi
Jambangan digubah berseri-seri
Doa restu kami iringi
Baik berpakat suami isteri

Masa: 1.00 petang; Merenjis
[PASANG SEMULA MUZIK GAMELAN SEBAGAI LATAR]

Dalam mencanai sibesi waja
Dibanding segala malah dijaga
Malam berinai adat sahaja
Bersanding pula samalah juga


Bagi menyempurnakan adat, dipersilakan bapa pengantin lelaki, Haji Sukor untuk merenjis mempelai.

[JEMPUT TETAMU NAIK MERENJIS IKUT LIST DI BAWAH]

Ibu pengantin lelaki: Hajah Ngatimah Anuar
Bapa pengantin perempuan: Encik Azali Abdul Razak
Ibu Pengantin Perempuan: Puan Jamilah Md Ali
Adik beradik pengantin lelaki: ……………………
Adik beradik pengantin perempuan: ……………………
Ahli keluarga yang lain: …………………………..

[SESSI PHOTOGRAPHY]

Sebelum menjamu selera, kami menjemput ahli keluarga pengantin untuk bergambar bersama. Dipersilakan;

1.      family lelaki
2.      family perempuan
3.      rakan2
4.      ………………
5.       
Majlis seterusnya menjemput pasangan Raja Sehari, dengan diiringi pengapit, untuk turun dari pelaminan ke santapan beradap. Dipersilakan.

[TUNGGU SEHINGGA PENGANTIN DUDUK DI MEJA BERADAP, DISISI PENGAPIT]

Sepi si bujang duduk bersantap
Dulu seorang kini berteman
Duduk pengantin makan beradab
Suap berbalas makan sepinggan

Bagi menyempurnakan upacara makan beradap, majlis menjemput Ayahanda bonda pengantin lelaki untuk berada di meja makan pengantin

[TUNGGU SEHINGGA JEMPUTAN DUDUK]

Seterusnya, dipersilakan, ahli keluarga pengantin lelaki untuk mengambil tempat
[TUNGGU SEHINGGA JEMPUTAN DUDUK]


Buat pasangan mempelai, majlis ingin berpesan,
Kalau lautan sama direnangi
Kalau lurah sama dituruni
Kalau sampan sama berdayung

Kalau lesung sama menumbuk
Cubit peha kiri
Peha kanan sakit juga
Susah sama susah
Senang sama senang
Adat orang bersuami isteri,
Pahit manis sama dirasa

Kalau sedikit, sesudu seorang,
Kalau banyak, sesenduk seorang
Tikar sehelai, sama ditiduri,
Selimut satu, sama dikongsi

Majlis ingin berterima kasih kepada para tetamu yang hadir pada majlis yang berbahagia ini.


Bukan lebah sebarang lebah
Lebah bersarung di pohon buluh,
Bukan sembah sebarang sembah
Sembah bersusun jari sepuluh

Jikalau ada terdapat silap dan salah, bagi pihak tuan rumah, majlis meminta berbanyak ampun dan maaf.

Kalau ada wajah yang tersalah pandang,
Kalau ada nama yang tersalah sebut
Kalau ada gelar yang tersalah ucap,
Kalau ada yang duduk di salah tempat
Kalau ada hidangan yang salah bekas,
Kalau gelas tersalah letak
Kalau nasi tersalah tambah

Bak kata orang,
Kalau memanjat, sudah sampai ke puncak,
Kalau menurun, sudah sampai ke lembah,
Umpama belayar sudah sampai ke pulau,
Umpama berjalan sudah sampai ke batas.

Yang termimpi-mimpi sudah terjadi
Yang terbayang-bayang sudah dipandang.
Adat sudah diisi
Lembaga sudah dituang.

Semoga persuraian kita ini dipelihara oleh Allah S.W.T. dan akan diberkati dgn pertemuan selanjutnya pada masa ketika yg diizinkanNYA. Dengan ini, saya sudahi dengan Wabilah Hitaufik Wal Hidayah, Assalammualaikum Warah Matullahi Wabarakatuh.
Terima Kasih
[SELEKSI LAGU]


Friday, October 28, 2011

Kami dah beli umah!!!!

Soksek2 by Aida & Riana at 1:53 AM
Reactions: 
8 girls dh soksek2 together Links to this post
Pergh tajuk mcm dh dpt kunci je kan..hahahah..padahal hari Isnin baru nk bayar deposit..So excited u know..Actually we want to buy new phase house..then g kat Developer td tanya bila siap, 2013..(kalau 2012 Dunia Berakhir..Ayat iklan shampoo)..Lama tu..then developer kata, fasa lama ada lg 3 biji..kitorg dh wt muka tak yakin jek..fasa lama dh 2 thun siap..then developer tu suruh g tgk ketiga2 bijik tu and pilih mana yg pling ok..kitorg pun g la tgk..condition sume ok lg..mmg baru la..kejiranan dh penuh..Jalan raya pun agak besar..

So discuss2 dgn hubby and duk timbang kati sume..so kitorg pun proceed to buy rumah yg dh siap ni..so no issue project tergendala and yg pnting dh tak payah sewa umah..So next Monday we all akn deposit kat developer then boleh la start searching for the loan..i dh surfing td, tgk Bank Islam, BSN, Hong Leong bank and RHB bank..InsyaAllah lepas lalui sume ni, i akn review pro-cons these banks..

Actually we all tak plan nk beli umah secepat ni..plan nk beli thun depan..so dapat la simpan2 duit sikit..serious to say, we all mmg dh tak de duit skang ni..br lepas majlis 19 hari ok..haruslah duit kat bank cukup2 utk hidup jek..bonus pun bulan depan br dapat..dengan tak tau malu nye we all g pinjam duit parent utk Deposit..pk kan kalau delay2 takut umah tu habis and harga umah yg naik tahap kebaboommm skang ni..so terpaksa la..

To the readers, ada nk share tak tips2 membeli rumah..

Thursday, October 27, 2011

Bertandang OP review

Soksek2 by Aida & Riana at 6:00 PM
Reactions: 
6 girls dh soksek2 together Links to this post
My bertandang OP adalah sama dgn OP masa pre-wed..I tak meletakkan harapan n criteria yg tinggi masa searching OP for the bertandang..target nk yg murah jek..sticky album pun takpe (kononnye la..tp bridezilla mana nk ngalah, nk custom album jgk)...

So i found Fotorepublic. Diorg nye price seriously affordable tp gadget diorg, mmg canggih woooo..i suka tgk camera diorg..They came in a team..Rosli, Hassan and Sukh..

..This is candid..

Kuning DiGi gitu..huhuhu


 

Bridesmaid Review

Soksek2 by Aida & Riana at 1:48 AM
Reactions: 
6 girls dh soksek2 together Links to this post
Sume gojes2
Dh nak overshadow pengantin ni..huhuhhu...From the left: Kak Nora, Fatin, Kak Ila and Aida..Sumenye hosmate i, except fatin..She is my roomate since U day...

Thanks everybody..u all mmg terbaek la..dr part bg idea, smpi la ke part lap peluh i..hihihi..tak pe pasni turn u all lak kan..InsyaAllah akn i balas sume jasa2 baik u all..

Their outfit, i buy lace 2m + Satin 4m kat Jakarta..i tak ingt semeter brape..tp total utk sume kain tu, RM140..so around RM35 la sorg..Actually i want my wedding dress color mcmni..tp bridal house tu salah pilih color la pulak..tp kira ok la, klu sama sgt, cfirm la i tenggelam dgn kecantikan diorg..huhuu

Tuesday, October 25, 2011

Florist/ Fresh Flower Review

Soksek2 by Aida & Riana at 2:28 AM
Reactions: 
0 girls dh soksek2 together Links to this post
Yeay esok cuti..boleh manja2 dgn hubby terchenta..syokkkknyer..

This time i would like to review on my Fresh flower vendor. Mula2 nk order kat cameron..tp pk kan risk nye, better i cari florist kt melaka jek.. Then i jumpa Alice Florist. Utk org Melaka, kedai dia kat jalan yg nk g ke MP..kalau u all dr alor gajah la..kat Jalan Ong Kim Wee kalau tak silap i..SA dia pun baik..siap propose bunga apa yg sesuai sume..

Price:

Rose 1 bundle (20-22 batang) - RM18
Gerbera 1 bundle (12 batand) - RM11.90
White Button moms 1 bundle (12 batang - 1 batang byk bunga) - RM12
Baby breath 1 bungkus - RM35

Alhamdulillah bunga masih segar smpi hari Ahad..i amik hari Jumaat..Quality bunga dia pun ok..takde la kecik sgt ros nye..

Sunday, October 23, 2011

Baking Project - Kek Gula Hangus

Soksek2 by Aida & Riana at 6:21 PM
Reactions: 
0 girls dh soksek2 together Links to this post
Semalam free2 saja test buat cake..Hubby's fav kek..lgpun saje nk test wedding gifts..mixer and oven yg super besar..thx babes2 yg bg oven idaman qalbu itu..

Bahan2:

1 cawan gula
1 cawan air panas
1 cawan tepung gandum
1 cawan susu pekat
2 camca teh soda bikarbonat
4 biji telur
2 camca besar mentega

Cara2:

Masak gula dengan api sederhana hingga hangus. Masukkan air & kacau hingga cair. Berhati semasa masukkan air, sbb gula tu akan meletup2...tutup periuk utk elakkan terkena percikan Kemudian masukkan mentega.Sejukkan.

Pukul 4 biji telur tu sehingga kembang & pekat. Masukkan susu pekat dan kacau sebati.
Ayak tepung dan soda. Masukkan sedikit demi sedikit. Akhir sekali, masukkan gula hangus tadi...kacau rata. Perap adunan selama 3-4 jam (aku perap 6 jam sebab lupa2 kucing..ekekekeke). Bakar dgn api sederhana 160 -180 selama 45 ke 1 jam.



Kalau nak buat sikit, sukat guna cawan kecik..ye la, kalu berdua tu, takkan nak buat 1 loyang yg 9' kan..membazir lak nti..

Thursday, October 20, 2011

Husband review

Soksek2 by Aida & Riana at 1:08 AM
Reactions: 
9 girls dh soksek2 together Links to this post
Eh husband pun nak review ke? hahaha..tak la gurau jek..hari ni takde idea nk review apa..so just nk sharing life after marriage..

first word: Challenging

Baru 11 hari dh terasa ke-challenging nya..dulu baju basuh seminggu sekali..skang every 2 days, bakul baju dh penuh..then musim ujan pulak tu..

Dulu masuk keje kul 8.30, bgun kul 7.30.ngam2 utk bersiap n g keje jek..but now, my husband on shift working hour, so kalau time keje pagi, dia masuk keje kul 7.00..kul 6.00 i dh nk kena bgun buat kn bfast..dia tak kisah pun takde bfast, tp mcm kesian la pulak..

Then ada la lg bnda2 yg i rasa ~ooo mcmni my husband rupanya..and i baru discover yg dia tak tau lipat baju langsung..selama ni, dia hanger jek sume baju dia..smlm konon nk tolong i lipat baju, skali i tgk, mmg lari standard la..hahahha..He becomes more romantic after marriage..rasa terawang2 jek skang ni..hopefully berkekalan smpi bile2..

Love u to the max la bie..

p/s: This weekend nak  try buat cake kot..nk test power oven and mixer baru..Nak test bake Red Velvet..

Tuesday, October 18, 2011

Deko Bilik Review (1)

Soksek2 by Aida & Riana at 5:53 PM
Reactions: 
2 girls dh soksek2 together Links to this post
Salam..

Pg ni sakit gigi..terpaksa memungkiri janji kepada incik suami..kononnye nk bgun buatkan bfast..last2 bgun tolong bukak kn pintu jek..

Pg ni nk review about bilik deko2..wall part dulu ea..i deko using frame and frame sahaja..



Pic yg sblh atas (dinding sblh kiri), i'm using piccas masa bertunang..frame2 tu i beli kat kedai RM5 and masa jusco sale..murah2 jek..

Pic yg sblh bawah (dinding sblh kanan), I'm using pic pre-wed..frame tu i beli kat Hommy jusco tebrau..actually frame tu ada canvas printing..disebabkan i tak jumpe frame kosong yg ada white border, so i beli jek la yg ni..pastu i g print pic tu kat kedai printing..guna kertas glossy..kalau print kat kedai gmbr, sekeping RM35 size mcm tu..bujet punya pasal, i print jek kt kedai printing..the cost is RM11 for 4 pcs..sekeping dlm RM2.75 la..then i tampal jek kt atas canvas printing tu..Later on boleh bukak balik, ganti pic lain..

p/s: anybody knows kat mana nk buat photobook yg murah? i plan nk buat additional album for other pics

Monday, October 17, 2011

Official Photographer Review

Soksek2 by Aida & Riana at 6:36 PM
Reactions: 
12 girls dh soksek2 together Links to this post
My OP dh upload pic Nikah..What i can say, awesome!! Love it..and i senyum ikhlas..I had problem to give sincere smile..hahahha

To Abg Hafiz Gambalawa yg baca blog i ni, thanks a lot to remind me to give sincere smile..kalau i snym tak ikhlas, dia cakap "senyum tak ikhlas..ak balik kang"..hahhaha..pnt tau nk senyum..

I start usha Photographer since Jun last year. I tak suka pic yg diedit secara berlebihan, as example masukkan effect awan senjakala la, effect ombak ribut taufan sume tu..i tak suke album yg tulis ayt2 jiwang, i tak suka pic hitam putih and sephia yg terlalu byk..i suka pic yg jelas dan nyata..byk jgk la pameran pengantin yg i g for review the album and surf2 kat internet. So i dh mark few photographer yg i rasa berkenan..Then i meet in person sbb nak tgk ada chemistry tak dgn diorg..kang tak comfortable dgn OP, mcmana nak pose..kot la OP tu muka garang ke, OP tu rupenye2 ex-bf masa sekolah dulu ke..haruslah pose i jd kayu, dh la mmg kayu..

So i meet Gambalawa masa Pameran Pengantin Melaka..Owner nye, En Mohamad Hafiz ni, mmg peramah, asik wat lawak and loyar buruk ok..hohohoho..Easy to work with him, he know what i want..

Scroll down to review my Nikah Piccas

Love this. Mcm 3D

Awesome

Gedix dgn bridesmaid

Ikhlaskan senyuman i..hahahha
Thanks to Gambalawa

Sunday, October 16, 2011

Second OP review

Soksek2 by Aida & Riana at 6:36 PM
Reactions: 
0 girls dh soksek2 together Links to this post
Hi dear..

Fuhh lega, sume majlis dh selesai..and what i can say, sgt tired..(happy tu dh semestinya la kan)..badan i sgt sakit dan lenguh2. masa majlis kat Melaka tak penat sgt, sbb pakai catering..penat nye cuma sbb majlis byk sgt..Nikah, sanding malam, sanding siang..so pnt part tu je la..

Majlis kat Johor kan masak sndiri..so pnt la sgt2 mkemas lepas majlis..sblm majlis kitorg mmg terselamat la..lgpun org rewang ramai..kesian jgk kat family Hubby..ada yg tak tido sehari semalam..lepas balik je outdoor, kitorg kena amik turn basuh periuk..byk ok 8 periuk..yg sangat besar..kitorg pun blh masuk dlm periuk2 tu..lenguh la tgn menyental, lenguh la badan membongkok and mengangkat periuk sume..smpikan i tak selesa tido ats katil mlm td..so i tido kt lantai beralaskn carpet..gile sedap, rasa lurus sikit tulang..hubby i bgun pg, terkejut tgk i landing baik jek kt bawah..hahahha

Ok, this time i nak review on my Second OP..why i hired another OP? sbb i nk dia capture more on moment..gmbr family i rewang, kawan2 tgh makan, i yg tgh bergelak ketawa..and he did very well..i blum dapat all the pics but i had reviewed some of it..mmg canteks..i loike very much.dia kawan adik i and merangkap jiran tetangga we all..dia caj RM200 jek for 2 days session..shoot and burn..

If anybody want to contact him, please find him on FB as Jimat Sariman, boleh la kalau nak buat pre-wed ke, post-wed ke, maternity pic ke..He is new in this field. Please do not expect to much from him (nk pic mcm sam rais la, peveyhack la, ahmad fairus la) but he's very talented and it's enjoy to work with him

Santai..i pinjam basikal adik2 yg tengah main petang tu

Love this

Capturing the moment

Wednesday, October 12, 2011

Henna Review

Soksek2 by Aida & Riana at 9:35 PM
Reactions: 
4 girls dh soksek2 together Links to this post
Last minute call..tbe2 rasa tak mampu nk draw Henna sndiri..So i shout out kt FB to find Henna artist..then my freind recommend her student to me. SF Mehndi.

She came on time and start doing her job..sgt cepat and kemas..inai dia sgt merah and tahan lama..smpi hari ni pun still merah lg..this gurl from penang..tp skarang dia tgh blaja kat Melaka..so B2B from malacca, u may use her service till she end her study here..



Reasonable charge..

Guest Book Table Review

Soksek2 by Aida & Riana at 9:21 PM
Reactions: 
1 girls dh soksek2 together Links to this post
I'll try to update all my wedding stuff from today onward..MUA and OP, last skali...

Table guest book i sgt la simple sbb limited space and tak smpt nk deko2..i letak pic pre-wed je kt table tu



Sekian...

Monday, October 10, 2011

Wedding cake review

Soksek2 by Aida & Riana at 9:23 PM
Reactions: 
2 girls dh soksek2 together Links to this post
Hi gurls..

Tak tau nk update dr yg mana..pic pun tak dpt dr OP lg..ni setakat pic dr kazen2 and frenz..ni nak review wedding cake dulu..i tempah dari Kak Noni from Noni's Cretive Cake..bawak dr JB ke Melaka and i can say, it's so so so beautiful..tak rosak..luar cantik, dalam pun cantik..kek dia sgt sedap..

I order 3 stacked cake..

matching dgn color baju

Sunday, October 9, 2011

Nikah dah..

Soksek2 by Aida & Riana at 11:13 PM
Reactions: 
9 girls dh soksek2 together Links to this post

Wednesday, October 5, 2011

Veil dah siap..

Soksek2 by Aida & Riana at 1:18 AM
Reactions: 
16 girls dh soksek2 together Links to this post
The outcome..

2 layer veil..puas hati buat sndiri

Monday, October 3, 2011

Gigih buat veil

Soksek2 by Aida & Riana at 1:38 AM
Reactions: 
2 girls dh soksek2 together Links to this post
Yeaaa gigih in very last minute..5 days to go..semalam g fitting baju..ok, serius suke baju nikah..fit dgn badan..suke sgt2..smpi lupa nak amik gmbr..pastu tanya cik milah, veil mana cik? veil mahal sgt la nk tempah..ko pki acik nye jek la..haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..mana padannnnnnnnnnnnnnn...sy nk sy nye sndiri..

maka dgn itu, trus mintak kain lebihan baju tu and dgn gigih g la menggunting lace malam tadi


yg purple tu utk bertandang..i pnjm kejap, nak buat acuan..td dgn merempit nye g beli net, blik rehat td gunting2 kejap. pastu blik keje jap lg ni nk g anta jahit tepi..dh alang2 buat sndiri, harus i buat sungguh2..hr tu i nk buat, mummy i suh tempah skali..tkut i buat tak jadik..ish, last2 buat sndiri jgk..

Disebabkan hari ni tak byk keje, so i mmg wt onar la..printing signage, g laminate, print pre-wed pic, beli bunga manggar..ha, hamekaw, lg 5 hr br nk wat sume bnda..tp buat keje last minit lg best..all out..klu tak asik nk survey jek tak habis2..

baju bersanding? tak seperti yg dijangka kan.agk kusam..kita tgk je la nti ea..
 

Mr. Hunter's Sweetheart is the storyTeller Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Illustration by Enakei | Blogger Blog Templates