Friday, May 18, 2012

7 months

Soksek2 by Aida & Riana at 3:28 AM
Reactions: 
Sekejap je dah 7 bulan..tak lama lg dah nak celebrate first anniversary. I feel so blessed. Tp rumahtangga biasa la, mesti ada gaduh2, merajuk2 jgk kan. Tak la hidup mcm fairytale, bahagia jek. Tp dh boleh mula adapt dgn perangai husband and husband pun dh boleh mula terima ke-diva-an wife dia ni..hahahha (gelak Giant). Tp husband pun boleh tahan Diva jgk skarang ni. lawan tauke yeee

Lately i sgt la busy, dengan outstation, hal rumah yg tgh renovate tu, dengan buat veil and hantaran lagi. Bila fikirkan secara positif, agaknya sbb tu lah Allah blum nak bg baby kat kitorg lagi. Thanks Allah, U know the best. Nanti rumah dah siap, I nak baby ea. Pray hard

Lately i selalu terfikir, kurangmya masa yg i spend dgn my mom. Tibe2 je kan. padahal sblm kahwin dulu seronok jek ko berjimba tak hengat dunia. hahaha. We all still balik Melaka every month, tp kalau dulu balik, mmg full time dpt berkepit dgn ibu. Ni dh ada suami, kena bahagi 2. I selalu rindu kat my Ibu tu skarang ni.

Talked about my Ibu: My hubby is her 1st Menantu la kan. For sure syg lebih banyak. Menantu lelaki pulak tu. Semua favorite food hubby mmg dlm list Ibu la. Kalau balik Jumaat malam, Menu smpi ahad malam pun dah siap. And then, My Ibu and Hubby have a lot of similarity. Kitorg selalu ejek, Ibu dgn abg Is ni same jek. tak boleh geng kitorg. Hari tu kitorg outing ramai2, ntah sebab ape i tak ingat, tp my mom and my hubby have same opinion yang kitorg tak boleh nak accept. Then kitorg suruh diorg balik naik teksi jek, tak nak geng..hahahah

Dua2 suka makan kacang, dua2 suka makan asam, dua2 suka tgk drama sedih2 (i kalau tgk drama sedih2 rasa ppnt, berat sgt). Dua2 suka makan ABC meanwhile kitorg semua suka makan cendol. Pastu time pilih2 barang pun taste diorg lebih kurang jek. And bila kitorg tgk Ibu and hubby choose sumthing mesti kitorg buat "stingy eye" sambil bisik2, zaman mana punya trend ni. hahhaha

Last month punya gathering. My younger brother open table sbb dia dah keje. Love this guy so much. Dah la suka menyakat i.





Pink shirt is my brother and the white shirt is my cousin yg dah macam adik beradik kitorg. Everytime i balik,  mesti i pinjam dia from his family. Everybody love the white choc macadamia (ke salah eja) tu. Ibu and hubby jek prefer choc brownies tu. Then everybody enjoy the western food; macaroni cheese, Grilled chicken blackpepper, Lasagna. Ibu and hubby kembang tekak makan semua tu, so prefer Tom Yum Kung which is more authentic. 

What-so-eber pun, i love this 2 person so much. I mean very2 much. Yang lain syg jgk, tp yg ni infinity.



4 girls dh soksek2 together:

Riana on May 18, 2012 at 6:08 PM said...

takde benda lain ke nak makan asyik brownies tu je..iskandar iskandar..confirm kejawaan sebati..haha..bole plak sekepala ngan ibu u..alhamdulillah =)..abg i plak i tgok sepaten ngan bapak i..corak baju pun nak sama..ehe..beb..i smlm 8 months =P..betul sgt2..baru rasa indah la skrg..awal2 asyik gaduh je..ehe..kita dah berjaya melalui fasa 6 bulan paling kritikal..yeah!!

cha on May 19, 2012 at 9:10 AM said...

haha bagusnya suami dgn mak u ada persamaan. mesti jd menantu kesayangan tu.

tp btul kn dh kawen ni mcm dh kurang masa utk mak lg2 duduk jauh plak. rendu mak kdg2 boleh nangis tau :(

Fainie on May 20, 2012 at 9:17 PM said...

beb yana: dia tu kan, kalau dia suka tu, tu jek yg dia makan sampai jemu. lepas tu nanti baru dia tukar. Betul beb,1st few month mmg i rasa mcm kitorg tak serasi pun ye jgk..skang ni, dh knl perangai masing2..gaduh pun kejap jek..dh tau nk trobleshoot..hahahha

Fainie on May 20, 2012 at 9:19 PM said...

Cha: i paling touching time i sakit demam sume..kalau dgn mak dlu, pergh, layanan mmg mcm dok hospital pakar la..dgn hubby, jaga sikit, main game jek lbh. pastu asik suh makan ubt jek, tp tak bagi makan nasi pung..hahahha

Post a Comment

 

Mr. Hunter's Sweetheart is the storyTeller Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Illustration by Enakei | Blogger Blog Templates