Monday, May 28, 2012

Move in

Soksek2 by Aida & Riana at 12:53 AM
Reactions: 
We officially moved into our new home. Feel like pengantin baru u know. hahahaha

Byk sgt kot dugaan nak siapkan umah ni. dari 1st, lawyer yg super slow. Then bank delay undertaking letter. Argument nak amik siapa renovate rumah.Kontraktor yg dipilih buat keje slow macam siput. janji 20 hari, last2 30 hari and hasil kerja dia, mengecewakan. Tempah gril, then grill nya banyak defect. Kena panggil tukang grill tu banyak kali utk repairkan grill. Wiring asal rumah tu problem, so electrician yg pasangkan kipas lampu kt umah tu pening kepala nak setle kan wire2 tu semua. asalnya harga wiring RM350..last2 jadi RM500 sbb diorg kena naik turun siling byk kali nak betulkan wiring tu. Plug pun byk yg takde letrik.

Macam2 lagi la. Kitorg berapa kali dok gaduh pasal umah. tp malam td sebelum tido kitorg saling bermaaf2an lepas re-cap all the incident. We more appreciate what we have sbb susah sgt nak dapat tinggal dalam rumah tu

Last week sgt byk kerja2 wedding. Buat hantaran, buat veil, so masa I sgt2 la limited. sampai tak smpt packing barang nak pindah. I terpaksa take leave on Friday sbb nak settle kan semua wedding job then hari sbtu whole day menyental mozek, mop, basuh bilik air semua. Then I start packing barang Ahad pg, which I nak pindah Ahad ptg. Masa tu la baru nk masukkan baju dlm beg, nak clearkan peti es, clearkan kitchen cabinet, packing barang2 dapur, barang2 comel2. Mmg mcm lipas kudung la. Tp smpt lagi tu masak tomyam udang utk lunch. hahaha

Tengahari pulak, load barang2 kecik dlm both kereta, angkut 1 trip ke umah baru. Ptg dlm pukul 5.30 lori sampai. Pinjam lori abang ipar jek and we are very blessed to have such a great family. All my in-laws turun tolong angkat barang and my sis-in-law siap masak kan macam2 dr rumah dia.

Lepas maghrib semuanya settle dan kitorg pun berpiknik kat umah baru kitorg. terus hilang penat dan rasa macam family gathering pulak.

Ayat paling synonym from me since last night, "Ada barang tu, tp tak ingat dah kat mana." Tu la akibatnya packing last minit dan tak melabel kan. main sumbat jek. padahal i dah beli byk senduk and sudu baru. semalam nak guna, 1 pun I tak jumpa. Pg tadi tak jumpa iron kat mana, so I g keje dgn baju tak beriron. Td hubby nak g keje;

Hubby: Syg, socks bie kat mana?
Wife: Ada, syg ada nmpk smlm.
Hubby: Tp tak ingt kat mana kan

Hahaha dia dah tau dh penyakit I sehari dua ni. Sekarang ni sessi nak unpack barang pulak. Td hubby dah tlong unpack sikit. Balance2 ni dia kata tak tau i nak susun mcmana.

Maka bermulalah kisah kehidupan Aida & Iskandar di rumah baru, kejiranan baru. Selamat berjiran ye. Jiran kami manis muka setakat ni. Dah bertegur sapa.

Doakan kami dapat baby pulak lepas ni.

7 girls dh soksek2 together:

Gadis on May 28, 2012 at 1:00 AM said...

Insyaallah...aminnnn...

picairin on May 28, 2012 at 1:41 AM said...

Ameen... Bestnya dah masuk rumah dengan hubby.. ^.^

Fainie on May 28, 2012 at 1:58 AM said...

Amin, mmg best. rasa mcm zaman duduk rumah family dulu. feel sgt comfortable and secure. and pling penting, blh deko suka2 hati..hahaha

sha on May 28, 2012 at 2:12 AM said...

cepat2 letak gambar hokey. i x sabar nak tgk. hihi. i mmg excited kalo org dok citer2 pasal umah nih =p

BAIZURA NATASHA on May 28, 2012 at 2:23 AM said...

inshaallah.amin..finally da setel hal rumah.. i pn excited bla bab.deko2 umah..nnt upload pic pls.hehe

izanieza on May 28, 2012 at 4:22 AM said...

Amin Aida...finally semua penat lelah berbaloi kan lepas dah masuk Rumah sendiri :)

Fainie on May 28, 2012 at 5:30 PM said...

Amin...latest case last nite, sink tersumbat and bocor. mmg pakej yg terbaik la...

Post a Comment

 

Mr. Hunter's Sweetheart is the storyTeller Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Illustration by Enakei | Blogger Blog Templates