Tuesday, May 29, 2012

Our naked Home

Soksek2 by Aida & Riana at 6:40 PM
Reactions: 
Morning2. Sepanjang malam batuk sampi tak boleh tido. Kesian hubby terpaksa dgr batukan I yg menjadi2 di tengah malam.

Kelmarin Our sinki dapur tersumbat and bocor kat bawahnya tu. Kitorg dah jolok2 pun still tak lepas jgk air. Then panggil balik tukang buat rumah tu tgk kan. Kitorg mmg dah suspek saluran air yg bawah tanah tu yg problem. Kitorg nak korek tak boleh sbb dgn vangang nya diorg gi tutup lubang tu dgn mozek. Tak pasal2 kena pecah mozek smlm. nsbaik tak kena pecah KC. Panas jek hati i tgk kan. Dah jolok semua, dh ok dah. Pastu nak tampal mozek balik, I suruh buat penutup luband tu kat situ. Kan senang mcm tu. Kerja main2 nak senang jek

Then malamnya orang datang pasang hood & Hob. Tp boleh pulak Hob salah bawak. I beli yang 3 burner. Diorg bwk yg 2 burner. So kena la tunggu lagi


Pntu KC and Top part tak siap lagi. 6/6 baru pasang. I order kat Classy Furniture. Color black and white. Nanti dah siap baru cerita details nye ea

Disebabkan area ni di-extend so mozek kar table top tu tak dapat color yg sama. Kontraktor yg sengal tu, mula2 dia bawak color hijau. Kan ke lain sesangat. Punya la malas nak cari, g satu kedai jek. Dah takde, takde lah. Pastu I gigih g cari 1 Pasir Gudang. Mmg ni jek la yg pling sama. Atleast tak la Hijau + Orange.

Eh, review2 terus ke dapur. Kembali ke ruang tamu.


Ni review versi tak deko apa2 pun lg. Baru unpack and susun jek. Hall with L shape sofa, TV and TV cabinet. Color rumah I Light Yellow + Grey. Mmg tak pernah plan pun. Tp sbb cat wat hal hr tu, hamek ko kena cat color grey..

Master bedroom..Yang still bersepah. Tanya husband pg tadi, knp tak kemas katil.. Dia kata tak sempat, tp sempat pulak basuh baju..ape2 jek la

Add caption



Our favourite. Nak dengki hubby, kunci jam ni. Bunyi dia, mmg 1 taman dgr. Jam loceng gergasi
For our master bedroom, theme Grey + purple. So i pilih furniture color white. bagi matching and i want to make our room look spacious. Paling suka, almari baju. Boleh masuk and tido dalam ni..Besar punya..Mmg menjadi idaman kalbu sejak dulu

Second bedroom which is bilik tetamu. Color2 ceria sikit. Just ada katil and closet jek.


Cat bilik ni color Grey + Teal

So sekian dulu sesi berjalan2 di rumah kecil tiang seribu kami. Next time lepas siap deko, kita jengah lagi. Penatnya..Bila mau habis ngemas ni..

7 girls dh soksek2 together:

elle's laaa~ on May 29, 2012 at 6:55 PM said...

woaaaa.... ni yg buat i x sabar nk pindah rumah baru.. tp rumah lmbt lagi nk siap... ujung taon baru siap.. fuhhh, mintak2 la dapat kompol duit nk renovate rumah... heeee ;)

Fainie on May 29, 2012 at 6:58 PM said...

elle: mmg byk pki duit pindah umah ni..byk unexpected expense..standby jek lalalallal

kaklong on May 29, 2012 at 7:27 PM said...

jelee nyer, kak long ni sampai bilik lagi satu jadi mcm stor,...barang kami je dh byk...ahaks!

aNis LeMoN aBu on May 29, 2012 at 7:28 PM said...

E'eh. Mmg not bad la for a start, babe. (tp knape u mcm ada 2 washing machine?)

I suka amat warna guest room u!

Almari baju tu plk, wow! Haha.

Will patiently wait for your updates :) Btw, congrats for moving into ur new homie,

Fainie on May 29, 2012 at 7:49 PM said...

kaklong..kitorg pun bilik belaakang mmg jadi stor..guna 2 bilik je skang ni..barang tak dapat dibendung..hadiah2 kawen nye lg..7 keturunan pun tk habis pki..hahahha

Fainie on May 29, 2012 at 7:51 PM said...

anis: hahaha boleh pulak u perasan ada 2 washer machine tu ea..1 hubby nye, 1 i punye..washer machine masa kitorg bujang. i pun suka almari tu..boleh sumbat macam2..dh tak payah letak comfoter atas almari and everytime nak bwk turun, mak ai habuk nye..ok will update more soon (",)

Riana on May 30, 2012 at 10:05 AM said...

bantal kuning u tu ada lagi??haha..dulu i slalu pakai kan..kehkeh

Post a Comment

 

Mr. Hunter's Sweetheart is the storyTeller Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Illustration by Enakei | Blogger Blog Templates