Tuesday, May 1, 2012

Anak itu Anugerah Allah & Ujian Allah

Soksek2 by Aida & Riana at 8:39 PM
Reactions: 
Salam,

Setelah 6 hari tak masuk opis, harusla beratur email yg masuk and beratur jgk la task kena dibuat..Nak take 5 sat..layan2 blog sambil wat itinerary for KK holiday next week. Excitednye (",)

Semalam sempat la balik umah FIL. Dah lama kot tak balik..walaupun jaraknya hanya 50km. Kebetulan brother-in-law pun balik. Then update about one of my relative yg baru selamat melahirkan anak. Diorg kawen 5 bulan lebih awal from us. Masa attend our wedding, his wife dah pregnant. So happy for the news. His wife sgt la comei dan cantik. suka sgt tgk dia

I slalu la follow shout-out on her FB. Sronok baca activity mommy2be ni..breakfast yg super duper byk, shopping time and so on la..In the same time i slalu terbaca jgk yg dia ni asyik g check-up jek..kejap kat hospital ni kejap kt hospital tu..and sumtimes ada la dia mengekspresikan kesedihan dan kerisauan nya. Bila jumpa face2face, i'm asking her, either she & her baby ok or not..Dia kata ok..I nampak dia pun sihat jek, takde la nmpk tak bermaya or selekeh ke ape kan..

Till one day, i borak dgn my cousin-in-law (ada ea istilah ni..hihihi), dia tanya, tau tak baby CikB tu ada problem? Doc detect injap jantung baby tu tak cukup. Time tu jgk la ter-recall every FB shout-out tu..SubhanAllah, besar betul ujian Allah. Allah bagi kegembiraan, Allah jgk bagi ujian. Tp selagi baby tu tak keluar kita pun tak tau keadaan sebenar baby tu. Mana tau kan, keajaiban Allah, nak sempuranakan ciptaan Dia at very last minute.

And the baby deliver at 40weeks of pregnancy, berat 3.7kg, sgt comel, putih melepak, rambut lebat, but as expected, baby ni tak sihat. Can u imagine perasaan ibu tu. CikB cannot hold her baby lepas lahirkan anak dia. Baby tu trus dimasukkan dalam special room. Baby just ada 1 buah pinggang, and other few complication. Cousin i kata, CikB asyik menangis jek. Ye, kalau i pun i akan menangis. Tak sanggup tgk anak kita tak sihat. Tak sanggup nak tgk anak kita menderita utk teruskan hidup. I asyik terfikir benda ni jek sepanjang malam.

Setiap manusia ada bahagian dan ujian masing2. Kita kena bersyukur dan sentiasa berdoa supaya kita sabar dan tabah dgn setiap ujian Allah. Kadang2 bila kita diuji sikit, kita rasa berat nya ujian Allah bagi kat kita. Tp bila kita tgk sekeliling, ada org yg lagi berat ujiannya.

0 girls dh soksek2 together:

Post a Comment

 

Mr. Hunter's Sweetheart is the storyTeller Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Illustration by Enakei | Blogger Blog Templates