Thursday, July 12, 2012

Buffet Ramadhan Johor

Soksek2 by Aida & Riana at 7:06 PM
Reactions: 
Salam dear,

Jumaat kembali lagi. Next week dah start puasa. Seriously tak sabar nak puasa dgn hubby. Tgh dok pk2 nak masak sahur ke nak masak utk berbuka. I ni tak reti nak masak tanpa merasa. confirm kelaut rasanya. Nak masak time sahur, gigih ke i nk bangun pg2.Dh la husband mmg jenis yg kena sahur..Tak sabar jgk nak berjalan ke surau terawih sama2. Surau dekat jek dgn umah kitorg. Jalan 2 minit dh smpi..


Smlm sempat la shopping2 baju sikit sempena J-card day kt Aeon Tebrau. Bila smpai umah, tgk baju2 tu, rasa happy sgt..rasa seronok nak beraya dgn suami buat pertama kalinya. Sblum ni time raya mesti i sefamily balik umah atuk. Tp atuk dh meninggal bulan 10 thun lepas. Allah gantikan hubby supaya Aidilfitri I tak sunyi.  Rindu arwah atuk.


Pagi ni takde kerja, so saje la g jenguk2 hotel yg buat promosi buffet ramdhan. Every year kitorg akan select 1 place to have buffet Ramadhan. Takde la membazir smpai nk g buffet Ramadhan every week kan..Sekali dlm sebulan Ramadhan tu. Hari2 lain, jelajah bazar ramadhan yg berlambak kat Pasir Gudang ni. Kota Masai ada 2, Air biru, Taman Mawar, Pusat bandar, Kmpg Pasir putih, Scientex, Cahaya Masai, Taman Pasir putih, Kantin kt Titan ni pun dh ala2 mini bazaar tau

Ni hasil survey i pagi ni. Byk lg hotel yg tak keluarkan promo Ramadhan diorg. Pastikan ada logo Halal ye.

Hotel Selesa, Pasir Gudang

KSL resort. Still new, tak pernah rasa makanan kt sini

M-Suite Hotel. Sedap. Especially ayam lemon

New York Hotel. Rating 8/10

Puteri Pacific. Tak pernah lagi
Coming soon maybe byk lagi promo2 lain.

2 girls dh soksek2 together:

Riana on July 13, 2012 at 12:40 AM said...

wow..bestnye kl kita dpt same2 pegi berempat kan..lagi la syok..aduhai..apekan daya..i cinderella..hahaha

Liza Razak on July 16, 2012 at 2:09 AM said...

saya pun tengah survey kat buffet ramadhan kt area KL ni..banyak sangat sampai tak tau nak pilih..hehe

Post a Comment

 

Mr. Hunter's Sweetheart is the storyTeller Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Illustration by Enakei | Blogger Blog Templates