Tuesday, July 3, 2012

Room Decoration

Soksek2 by Aida & Riana at 12:17 AM
Reactions: 
Setelah sekian lama pending. Punyala malas nak snap pic kan. Td bgun2 tido trus rajin. Actually we all plan nak cat bilik color red+grey. Tibe2 cat color merah tu tak nak amsuk pulak dgn dinding. maka hubby pun lanyak la sumenye dgn color grey. Eh, mcm dh pernah cerita kat entry lepas jek..huhuhu

Pic pre-wed kat kepala katil

Side table. Just flower and clock berserta picture bertandang

Overall view.
So tema rasmi bilik ni, Purple+Grey. Langsir tu labuh smpi ke lantai untuk menampakkan effect tinggi. Dressing table tak nak enterprame sbb dia berselerak. hubby suka sepah2 kan atas tu..

Td tak habes menaip lg sebenarnye..terpublish. Mouse ni ada masalah mentel sikit. suke terlajak2

Bilik ni asalnya adalah 2 buah bilik. Yes kami telah merobohkan dinding ditengah tu sbb nak kan bilik yg besar. Umah ni ada 4 bilik. Bilik paling depan tu adalah super kecik. So i propose kt hubby, better kita jd kan 1 room jek. Dulu masa rumah sewa master bedroom kecik, i rasa rimas and susah nak kemas..nak alih2kan barang pun alih2nye kt situ jgk..

Bedroom set pulak..I choose divan type sbb rasa mcm kukuh sikit kot. nak beli kayu jati tak mampu pulak kan..Katil tu size king sbb memikirkan kalau ada ank nti, tak la tersepit sgt ank nye tido. Lgpun my hubby tido sgt luas dlm erti kata lain, lasak. Wardrobe, 8x8 ft. besar terus sbb i tau pertambahan baju adalah selari dgn pertambahan hari, bulan dan tahun. so nti tak payah la beli almari lagi. nak buat yg build-in, pun tak mampu lg.

Actually byk lg nak buat, tp serius dh kesempitan kewangan skang ni..hahahah..Ingtkan nk buat ruang utk membaca gitu..Just armchair + book rack + round carpet. Pray for the bonusES.

Wekend ni we all ada kenduri doa selamat. Both family akan berada di rumah kami. Quite nervous jgk ni. First time nak organize kenduri-kendara. I ask my mom to buy everything from melaka. Even bawang and cili kering because i have no idea how much i should buy. Hopefully everything will going smooth..





















11 girls dh soksek2 together:

cha on July 3, 2012 at 12:19 AM said...

comel je bilik u kaler pun soft :)

Alwanez on July 3, 2012 at 12:55 AM said...

Woooweeee...cantik2! i tak dapat nak deco lagi my room..kosong je

Cik Saila on July 3, 2012 at 1:36 AM said...

hai,tenkiu sbb sudi singgah blog kita :))
luasnya bilik awk.. :D kita suka la lamp tu :))

dhiera on July 3, 2012 at 5:49 AM said...

wahh.... mesti sgt besar ni. 2 bilik jd 1. sekecik2 bilik pun mesti muat letak single bed dgn almari kn? dh pecah makin besar la..

miszatie on July 3, 2012 at 8:27 AM said...

k dis is nice composition is ryte
n nak bg cadanagn..ihiks..ske2 je kan
if the gmbr pre wedding tu u buat canvas printing n letak situ with landscape capture ke..mesti lg naik seri blik...^_^

Fainie on July 3, 2012 at 5:33 PM said...

atie: thx for the suggestion..mmg ada plan nk buat canvas printing, tp tgh tgu diorg wt offer kt milkadeal or mydeal..huhuuhu

Fainie on July 3, 2012 at 5:33 PM said...

Cha, Wanie, Saila: thx (",)

Fainie on July 3, 2012 at 5:34 PM said...

Dhiera: mmg saje gatal2 nk bilik besar..hahahah..feeling2 mcm umah org kaya gitu, padahal umah panjang jek..hahahha

Riana on July 4, 2012 at 3:41 PM said...

cantik lampu kat tepi tu beb..=)

Supian Mustapa on July 5, 2012 at 12:58 AM said...

Cantik!..warna simple but nice..

Entri terkini:Adakah anda cukup KREATIF untuk menilai design-design kad kahwin di sini?!

aNis LeMoN aBu on July 7, 2012 at 5:19 AM said...

ok. klaka part mouse mental.

tengokkan gambar u tu, baru I teringat I pun ada gambar macam tu tapi still kat rumah my Mom lagi.

Overall idea is "Interesting :)"

Post a Comment

 

Mr. Hunter's Sweetheart is the storyTeller Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Illustration by Enakei | Blogger Blog Templates