Monday, July 23, 2012

Sambut Ramadhan dgn suami

Soksek2 by Aida & Riana at 1:56 AM
Reactions: 
First time. Mmg excited. MAsa bertunang dulu pun mmg dh sambut sama2..tp jarang la buka and sahur sesame..paling2 pun g bazar jek sesama..pastu time makan, msing2. masa first day nak sahur tu, i mmg tak blh tido mlm..tkut terlajak. set jam kul 4.30. pukul 4.00 i dh terkebil2 tak leh tido..last2 bgun siap2 kan makanan semua.

Husband tak cerewet. Prinsip dia tak sedap takpe asalkan blh makan. So i panaskan jek lauk dinner smlm and goreng ayam. lepas sahur tu kitorg main game, subuh, main tenet..pastu smbung tido..bad habit..tp dh mlm nye tak boleh tido, so pg tu mmg tak boleh bukak mata la..

dh bgun tu, hubby tanya, nak g bazar mana? bazar kota nak..pergh mcm org ngantuk disorongkan bantal. trus ajak g soping baju kt kota skali. so pukul 3 tu kitorg pun gerak g kota. Hubby dh call la ayah dia bgtau kitorg nk berbuka kt kmpung. 1st day puasa, so mini kelantan kat kota tu still jual mahal lg. mintak kurang pun kurangkan rm10-rm15 jek..takpe2 nanti i return visit bawak mak mentua i yg mmg hebak gile tawar-menawar ni.

Lepas ke mini kelantan tu br la g bazar. kota sgt2 la jek..parking pun jauh gile..dh la panas, rasa nk meroyan jgk la jalan. tp pusing 2 round jgk. tak byk kuih. byk mkanan berat2 jek..last kitorg beli rojak jek..pastu hubby tanya i nk mkn ape..i ckp i nk bubur aym tu..dia kata, bubur nti amik kt surau jek..ada pulak nk mkn bubur buka pose..sentap sikit masa tu smpi nk berlinang air mata. pastu dh takde bnda nk beli jalan la g kt kete. Then hubby tanya lg, syg ok ke buka rojak ni jek, taknak ape2 lg ke..i ckp la, i nk bubur tp dia tak bg beli, pastu trus i termenangis kt situ jgk..tbe2 gembeng..malu jek..hubby pun anta i kt kete, then dia g patah blik belikan bubur tu..parking kereta jauh ok dr bazar tu..Speechless tibe2. terharu + rasa bersalah + rasa happy. Siap belikan 2 lg tu..buka and sahur mmg i mkn bubur jek..SEDAP!! and very thankful to my hubby yg sudi melayan i yg gembeng tak semena2 ni..LOVE u so much la mucuk..

Lepas tu kitorg pun gerak blik umah parent hubby. Smpi umah, adik-beradik lain tak blik. kitorg pun masuk umah, Assalamualaikum mak, masak ape hr ni (dh la smpi umah dh 6.45). Jawapan mak mentua I, mak tak masak pun, tak tau pun korg nk blik. Ha? kitorg terpinga2, rupenya FIL tak bgtau mak kitorg nk blik. Nasi pun amsak utk diorg berdua jek. Nasibaik la kitog beli rojak, bubur, and aym golek. Moral of the story, lain kali nak balik, bgtau mak.

Esoknye, mak tebus blik, hamek ko, masak buka puasa dh mcm nk knduri. daging kari, roti jala, kerabu babat, keledek rebus, aym goreng. (",)

1 girls dh soksek2 together:

Riana on July 25, 2012 at 12:41 AM said...

hahahaha..sape soh xbgtau..nyesal x nyesal x..ahhaaha..i slalu gak kengkonon xnak bgtau last2 kena marah ngan mak i..kehkeh..konon xnak nyusahkan la ape la last2 diri sendiri terkebil2..huhua..tapi betul beb,1st puasa tu pun i terkebil2 asik terbgun2 sbb tkt terlajak..he

Post a Comment

 

Mr. Hunter's Sweetheart is the storyTeller Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Illustration by Enakei | Blogger Blog Templates