Monday, July 16, 2012

Macaroon

Soksek2 by Aida & Riana at 6:07 PM
Reactions: 
Salam u'ols

Lagi 3 hari menjelang Ramadhan. Hubby dh 2 minggu kena night shift. So bored. Malam2 tido sorg2 jek. Dapat jumpa pun kejap jek..I balik keje, dia dh nak g keje..Pg pulak, dia balik keje I dah nak g keje. Rindu awak byk2 la bie..

Smlm I try buat macaron. Disebabkan geram sgt dgn kecomelan nye, maka berusaha gigih study kt youtube bagai. Mmg cerewet. tak mcm pavlova, sng jek, confirm2 jadik. I choose yellow color sbb hubby suka yellow but as expected, dia mmg tak makan pun. tekak jawa, takdenye dia nak makan bnda2 mcm ni. Baik wt kan cekodok jek utk dia.


Tadaa!!! tergemuk pulak. ikut tuan dia kot. I ingtkan dia nk turun sikit, tp disebabkan adunan tu agak pekat, maka dia statik mcm tu jek. Rasa, mmg manis wpun I dh kurangkan sikit gula nya. I letak peanut butter filling. Esok lusa nak try buat lagi smpi cantik. Tips paling penting, pastikan macaron tu betul2 kering sebelum masukkan dalam oven. Kalau tak, confirm tak jadi.

Semalam petang ada drama laki bini sikit kt umah. Mulanya husband merajuk sbb i goreng kan telur dadar masin. Pastu i pujuk2 la, dia wt tak tau jek. Then I cakap, ok la, syg lari rumah la mcm ni. Lepas tu u know what he did?


Nah hamek kaw! dia packing kan sume baju I..Dia kata nak larikan, g la lari. I ape lg, melalak la. I dh melalak, baru dia tergelak2 pujuk I. Mmg suka menyakat, pastu menyakat tak agak2 punyer. Siap suh bwk comfoter skali tu. Hahaha..

17 girls dh soksek2 together:

aTy _faRed~ on July 16, 2012 at 6:17 PM said...

hahahaha..lawak ar asben...;p boleh pulak siap bungkuskan...;D eerrr..aty dolu2 mase baru kawen..kalau gaduh jer kate nak lari gak..lari balik umah mak kat shah alam..tapi aty lari betul2...;p

Cik Saila on July 16, 2012 at 6:22 PM said...

hehehe..siap packing? kelakar la suami awk bergurau..kalau saya mesti dah blur..apakah dah siap pack..hehehe!

Fainie on July 16, 2012 at 6:33 PM said...

aty & saila: mmg, hubby i kalau menyakat, mmg blh buat nanges. nak lari betul2 tak tau nk ke mana pulak..umah parent dh la jauh kt melaka..hahahha

elle's laaa~ on July 16, 2012 at 7:34 PM said...

hahahaha.... kelaka beul u all ni... btw faini, pasni kalau kite rse cm nk mkn macaroon kite g rumah awk e la eh.. hehehe

Riana on July 16, 2012 at 7:49 PM said...

beb,lawak giler is..kl i nangis 2 hari beb..hahha..i penah gak nak lari masa tu br 3 bulan kawin..siap keluar rumah kol 9 mlm..sbb cr kunci xjumpa i keluar je sambil nagis2 jalan kaki..xsempat langkah longkang depan umah abg i dah angkat i masuk umah balik..drama x???hahahaha..pastu abg i nangis janji xsakitkan hati i lagi..haha..karenah org baru kawin mmg camtu kot..baru nak kenal2 perangai buruk..kahkah..macaroon tu cer try lg skali tapi kena hantar umah i tau..hahaha

LisaLisut on July 16, 2012 at 8:20 PM said...

hahaha husband u ni mmg kelakar.tak habis2 sakat u dr dlu LOL. i mlm td tergaduh gak sbb i tertinggi suara. gila sentap lps dia sound. last2 i nangis balik trus dia ok.hahaha

Fainie on July 16, 2012 at 8:24 PM said...

elle: boleh, nanti raya jemput dtg umah..i dh pindh kat tg puteri..nk gomol2 hana yg comei tu

Fainie on July 16, 2012 at 8:26 PM said...

beb yana: dia mmg mcm tu..gerammmmmmmmm jek i..u tak pernah cite kt i pun u nangis larik2 umah..hahaha

Fainie on July 16, 2012 at 8:27 PM said...

Lisa: haah, mmg tak jemu2 menyakat i. biasa la, suami isteri, kalau tak sentap2, tak merajuk2, tak best jgk kn..hihiih

dilla nadila on July 16, 2012 at 9:11 PM said...

hahahaha..drama laki bini tu part plg best...sweetnyeee

cikpingu on July 16, 2012 at 9:16 PM said...

penah gak nk lari umah... tp memikirkan time 2 hujan lebat n dh kul 11mlm... xjd lari umah.. nangis menraung2 cm org kne histeria dlm blik..nangis smpi basah lenjun tilam 2..hahahaha... hasben nk peluk,nk pjuk.. habes daku meronta2... hoho.. pdn muke die..

puan.mila on July 17, 2012 at 1:46 AM said...

hehe lawaknya ur asben...

bunga daisy on July 17, 2012 at 7:34 PM said...

haha...dasyat jugak sakatan hubby u. Drama King sgt....

Fainie on July 18, 2012 at 2:31 AM said...

daisy: dia kalau nyakat, mmg kaw2 punye la
http://chintaaidaiskandar.blogspot.com/2011/12/husband-i-buat-hal.html
ni antara sakatan dia yg pling i ingt..geram btul..hahaha

sha on July 23, 2012 at 1:43 AM said...

bunga tu cam biasa nampak je kan. mesti kat romantika. hihi. mmg tmpt feveret beli bunga tu kan

Fainie on July 23, 2012 at 1:56 AM said...

sha: haah..ni dh bukak kt giant, lg la best..kt situ bunga murah n cantik2..

BIE on July 23, 2012 at 9:55 PM said...

ya allah.. tergelak bie baca adegan drama suami isteri ini. hehehe.. seronoknya alam berumah tangga kan?

Salam perkenalan dr b2b johor

Post a Comment

 

Mr. Hunter's Sweetheart is the storyTeller Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Illustration by Enakei | Blogger Blog Templates