Monday, December 5, 2011

Can a wife survive in the kitchen?

Soksek2 by Aida & Riana at 12:21 AM
Reactions: 
Dah nak dekat 2 bulan kitorg kawen..kalau g mana2, ayat klise nye, dh ada isi lum? aduhhh berat btul nk jawab soalan ni..cuba la tanya, daun kesum yg laki ko tanam hari tu dh tumbuh? kan sng sikit nk jawab...ada pulak org nak tanya mcm tu.. tp mmg hubby i ada tanam daun kesum..yg tumbuh hanyalah rumput2..

Kitorg tak merancang, tp Allah blum nak bg..Allah bg rezeki ke tempat lain dulu..we all in-progress to buy a house..rezeki kan..Hubby br dapat new job..rezeki jgk kan..Takpe segalanya akan berakhir dgn baik..I know 1 day Allah will give a little-caliph to us. Allah tau tahap ke-ready-an we all..Pray pray pray..

Tp tu la, bila balik kmpung, tak tahan dgn soklan2 gitu, siap compare kn dgn cousin yg trus preggy lepas kawen..

Apa2pun, we all tgh bahagia berdua..boleh manja2, gurau2, gigit2..love that precious moment..pipi i yg gemuk ni slalu jd hubby nye titbits..geram btul tak dapat balas balik..

hari tu hubby beli pucuk pakis..i tak pernah makan n tak pernah masak..hubby kata, masak jek mcm goreng kangkung..ok, i pun masak la..tp tak tau nk siang sayur tu mcmana pulak..punya la malas nk bertanya, so hentam sajalah labu..i masak la daun2 dan batang2 nye skali..pastu pucuk pakis tu kan ada btng yg gulung2 tu kan, btng tu sume i buang..i siap cakap dlm ht, org kedai ni nk untung la ni, ltk bnda gulung2 ni..mlm tu time nk makan, hubby tanya;

hubby: knp tak buang batang2 ni
wife: syg tgk dalam majalah saji tu, dia masak dgn batang2 nye skali
hubby: ish kan susah nak makan ni
wife: tak susah la, boleh gigit ni, tak keras
Hubby: tipu la org pasar ni, bg yg tua jek..pucuk dia takde pun
~wifey terpinga2..
Wife: Pucuk dia mcmana?
Hubby: Ala yg gulung2 tu
Wifey pun bantai gelak sbb pucuk2 tu sume dh selamat dalam bakul sampah..

Ngek tul i ni..nasib baik kat umah sendiri..kalau kt umah org, harus kena gelak..blik kmpung smlm, blh dia cite kt mak dia sume..dh sume gelakkan i..

ada skali tu lg best, masa ni kitorg br engage..hubby g fishing, dapat ikan sembilang, besar..Besar betis ada kot..sila bayangkan betis size L...dia suh i masak asam pedas..masa ni first time i siang ikan ni..mmg susah, dh la ikan ni licin..pisau lak tak berapa nk tajam..susah2 sgt, i kerat jek kepala ikan tu paras leher, pastu buang kepala nye..malas i nk keje kan..then i pun masak n hubby pun ready nak makan..dia punya la dok terbelek2 lauk tu..pastu dia tanya, kepala ikan tu mana? i dgn rasa tak bersalahnye; dh buang, susah sgt nk siang td..hubby muka kecewa hilang selera makan trus..pastu dia cakap, awk pernah dgr tak org order kari kepala ikan? tau tak part kepala tu best..hahahaha smpi skang bnda ni jadi bahan gelak dia..

We enjoy learn to live..(",)
 

5 girls dh soksek2 together:

Aeen on December 5, 2011 at 12:53 AM said...

hehe...klaka cite awk nie.....gelak sorang2 kite bila baca...hehehehe

schaz on December 5, 2011 at 1:35 AM said...

haha..mcm2 experience kan first time kat dapur sendiri as a wife..hubby mesti akan jd commentator..anyway cooking time such a sweet time la kan..

fainie_riz on December 5, 2011 at 7:29 AM said...

Mmg jadi bahan gelak husband la bnda ni.huhuhu

fainie_riz on December 5, 2011 at 7:31 AM said...

Schaz,diorg 2 bkn stkt tkng komen jek,diorg 2 la tmpt kte wt exprimen.msk ape2 suh diorg rasa.

izanieza on December 8, 2011 at 1:05 AM said...

chomel lah aida cerite kamu :)

Post a Comment

 

Mr. Hunter's Sweetheart is the storyTeller Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Illustration by Enakei | Blogger Blog Templates