Wednesday, December 14, 2011

Thursday and 2 month as a wife

Soksek2 by Aida & Riana at 6:48 PM
Reactions: 
2 month..tp tk jemu2 lg tgk wedding piccas..smlm br dapat album bertandang..tak sempat nak snap pic lg..i kemengantukan pg ni..hubby i keje shift, so rutin hidup i pun bershift jgk la..let's go through my life shift..

Shift A - Hubby keje 7.00 am - 3.00 pm
Disebabkan dia masuk keje kul 7, so kul 6, lepas subuh tu i trus wt breakfast..hubby i ni tekak jawa, kalau hidangkan roti bakar ke, sandwich ke, sekeping pun susah nk makan..kalau nasi goreng, mmg laju..tp kalau i paling malas, mlm tu i masak nasi n lauk lebih, pg tu panaskan jek..tu pun fav dia jgk..masa bujang dulu, hari2 dia makan nasi ambang..Disebabkan dia blik awl, selalunya dia dh siap masak kn nasi n kupas bwang sume..so i blik kul 5.30, tgl menumis jek..hubby i ni ada 1 perangai yg i baru discover..time dia ada kt umah, dia tak suka i buat ape2 keje..suh duk berkepit teman dia tgk tv jek..nk lipat baju tak boleh, nk kms dapur tak boleh..tp dia tak tolong buat pun..so i kena buat cepat2 masa dia takde..time bie keja A besh, dpt spend all the nite with him..>__<

Shift B - Hubby keje 3.00 pm - 11.00 pm
Turn hubby basuh baju and masak nasi utk lunch..nti i bawak blik lauk je..company i provide lunch, so just amik lauk je la..i balik keje kul 5.30, br i masak lauk..then kena tunggu dia blik kul 11.00 mlm..mata mmg rabak la..then dh blik tu, nk teman kan makan dulu, dh 11.30 pm..then tgun makanan turun, 11.45 pm..i rasa time dia keje B, hari2 kot kitorg berkesempatan tgk nightline..mcm mlm td, dh la i pnt ngntuk gila..boleh pulak dia dok bercerita jek sblm tido..kang kalu i tido, kck hati lak..pergh punya la tragis menahan ngntuk..pg ni masih mengantuk..tp time hubby keje B la i berkesempatan nk wat my wedding stuff sume..sementara nk tgu dia blik kul 11.00 tu kan..nk bgun pg lg la menguja kan..tgk hubby smbung tido lepas subuh, i pulak kena bersiap2 g keje..mula la hormon malesh kuar..

Shift C - Hubby keje 11.00 pm - 7.00 am
Kalau berkesempatan, i akan siap kan breakfast..lunch amik kat kantin jek..i blik keja kitorg masak sama2..time ni kena la tido sorg2..really tak best..

Sejak dh jadi wife, i dh bgun awal sejam drpd selalu..even weekends..nti dh ada ank, awal lg sejam kot..huhuuu..we all ni mmg tak compatible..almost everything berbeza..kadang2 rasa kelakar..salah sorg kena totally mengalah in decision making..sampaikan hal2 beli and renovate umah ni, dh bg2 kan, u take which part n i take which part..mcm pilih lampu hari tu, dia suka jenis yg classic gitu..i suka modern style..last2 hubby bisik kt i, syg, awk pilih je la lmpu ni...taste kita berbeza..nti grill sy pilih, awk jgn kacau..hahahahah..oK Deal!!!

Tp seronok jgk, atleast variasi sikit hidup kitorg..so we have choice..kalau tak nak fishing blh g shopping..kalau taknak western boleh g seafood (i tak reti makan ikan sgt)..That's marriage life..give and take..forgive and forget..tipu la kan kalau tak pernah gaduh and merajuk..wpun baru 2 bulan..that's normal..tak payah la pk, he's not the one..he is always the one because u are arguing, laughing and crying  together..


0 girls dh soksek2 together:

Post a Comment

 

Mr. Hunter's Sweetheart is the storyTeller Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Illustration by Enakei | Blogger Blog Templates