Monday, December 19, 2011

Rumah episode 4 - Grill Rumah & Mozek

Soksek2 by Aida & Riana at 6:14 PM
Reactions: 
10 hari terakhir sebelum 2012..Mcm tak merasa jek nk pgg kunci umah baru before the end of 2011..smlm lawyer bank baru call mintak doc, that is after 1 month loan approve..u know what, bank just notify lawyer jek without bg any docs to the lawyer..even offer letter pun diorg tak bg..lastly lawyer call kitorg mintak anta kan..hari tu kitorg tanya bank, nk kena buat ape2 ke, bank officer tu kata tak payah..ish aniaya org btul...

Smlm dgn heaven nye kami laki bini bgun kul 10.00 pg..dua2 selamat tak g keje..huhuuuhu..Hr ahad tu we all ada adhoc vacay..kul 3.00 ptg FIL call ajak g picnic kat batu layar..diorg nk wat BBQ n tido sana..we all pun join la sekaki..pg2 Isnin tu, pukul 5 lbh kot baru gerak blik..smpi umah, trus subuh, konon nk lelap2 kejap..alih2, waaaaa syok nye dh kul 10.00 pg kan..terjaga pun sbb lawyer tu call..

Lepas submit sume docs tu, we all pun g la survey Mozek n Grill..dah alang2 takde keje..Hr tu dh survey kt Jubin BMS tu, mmg murah la..Tp dh kata pun pompuan kan, nk jgk g survey kt tmpt lain..Dekat area Pasaraya SMART tu, ada 2 kedai Tiles..Price mmg takleh banding dgn Jubin BMS tu, beza tu harga nye..so on the way blik, g singgah Jubin BMS lg..kitorg choose tiles yg RM1.99/pcs, 16' x 16'..

Then g cari grill rumah pulak..Nak tempah untuk;

  1. Sliding door 3pcs
  2. Tingkap depan
  3. Tingkap dapur
  4. Tingkap bilik belakang
  5. Pintu dapur
Ada la dlm 5 tmpt kot we all survey..design biasa jek..i blum berkenan lg dgn design kerawang2 wrough iron tu..lgpun hr tu dh deal dgn hubby kan, grill dia yg pilih,,so tak leh suara lbh2..hahahah

Source: dh lupa..credit to the owner wit a lot of thx
We all request design yg mcm ni jek..and total price is RM1570 which is yg pling murah la yg kitorg dpt hari tu..This renovation utk reference golongan bujet mcm we all ni..

Kami akan buat Renovation dgn cost RM12K..Let see how we transform our Home Sweet Home..Can we survive with it? Wait and See (",). I'll share overall renovation stage and cost..

Sokseh2: Ada org pasang kitchen cabinet je pun dah 12K..Gila cheese cake ak ni, 12K utk 1 umah..We can do it..

8 girls dh soksek2 together:

LisaLisut on December 19, 2011 at 6:38 PM said...

12k for the whole house kire murah jugk.lg2 rumah u double storey kan? ape cer kalau apartment mcm i full house reno 18k? eh bukan i la.jiran i.haha.

smpai hari ni rumah kitorg xde grill pun.LOL. sbb i kata guard ade.slmt.haha bole?pdhal xde bajet.kihkikih. lgpun apartment i kalau nk psg grill semua kene sama seragam spt yg ditetapkan mngmt.xbole lain2.lebih kurg mcm yg u tnjuk dlm gmbr tp color dark choc ke apa tah.so semua org sragam dan sama je grill.hehe.mcm nk g haji lak semua kene pakai ihram putih.lol

fainie_riz on December 19, 2011 at 6:44 PM said...

Lisa: Rumah i single storey jek..hubby i kn keje shift, so time dia keje mlm, kut tu dok umah sorg2..bile dok atas, mcm ada org bukak pintu jek kt bwh..perasaan btul..hihihi

sempoi giler la u all..hr tu setahun takde langsir, rupenye takde grill jgk..hihihi..tp ada guard, kira selamat sikit la..

agent hartanah on December 19, 2011 at 9:35 PM said...

akak, ader tmpt grill kt pasir gdg mrh gak la.dier bengkel kt masai lamer...

fainie_riz on December 19, 2011 at 10:40 PM said...

smlm g jgk kt situ..tp tutup..

Suzie Thomas on December 21, 2011 at 3:32 AM said...

Kitchen countertops replacement is much more than a chance to make your kitchen more attractive. When you work to find the right countertops for your space and your needs, you can create a kitchen that is designed just for you.

Fatin Binti Abu Bakar on October 27, 2012 at 6:47 AM said...

salam...nak tnyalah..grill tu buat dgn sape ek?sbb harga die mcm ok je

Fainie on October 30, 2012 at 5:52 PM said...

fatin, kitorg buat kt cahaya baru..harga mmg murah, tp kualiti very poor la dear..not recommended..salah ukur grill bilik la..lubang grill tak betul la..mcm2 masa tu..

Anonymous said...

Salam....nak tanya...cari mozek kt area mana ye..sbb tgh survey jgk ni...klu boleh nk yg murah2..hehe

Post a Comment

 

Mr. Hunter's Sweetheart is the storyTeller Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Illustration by Enakei | Blogger Blog Templates