Tuesday, December 27, 2011

Husband i buat hal !!!

Soksek2 by Aida & Riana at 5:35 PM
Reactions: 
Jumaat lepas we all sepatutnya balik Melaka..so blik keje tu, i masak2 la..dlm kul 6.00 hubby smpi umah then kitorg pun makan2..masa makan Hubby cakap;

hubby:syg,sori bie xdpt ikt blik mlaka.bie kena keje esok
me: ok tak pe (dalam hati; ala, nak kena kan ak la tu..)
hubby: syg nak gerak kul brape?
me: lepas maghrib

sbb dia mmg slalu kena kan i...so i tak amik port sgt..lepas maghrib i siap2 pki baju sume..massa i tgh bersiap, dia tgh solat..then i turun la bawah, bwk beg baju (tak pack kan barang dia pun, sbb kononnye nk kena kan dia blik) and kumpulkan barang2 lain 1 tempat..kejap tu dia turun, pkai baju biasa and suar pendek dok umah jek..dlm hati i, eh dia ni btul2 ke tak nak ikut ak balik..

me: betul ke bie tak ikut balik ni?
hubby: betul, esok bie kena keje

Hubby pun peluk i, kiss2 sume..then dia tolong angkat kan barang masuk dlm kete..dalam hati sebak gile ni..air mata dh bergenang2...smpi hati dia biarkan i sorg2 blik melaka malam2..dh la ada kenduri kt umah i ahad tu..masa dia alih kan kete dia, mmg i nangis sepuas2 hati dlm umah..lepas tu i trus stat kete, i jalan jek..mmg nangis tersedu2 la masa tu..kejap tu dapat sms;

~Smpi hati syg kan tinggalkan bie sorg2..tak bawak bie balik Melaka pun~

Siutttt jek, kena kan ak lagi la tu..org dh nangis punya la beriya, boleh dia berlakon mcm tu..hahaaahahhaha..i patah blik ke rumah, tgk dia tgh senyum2 pastu gelak guling2..then hubby hug me, dia kata, takkan la bie sanggup suh syg blik melaka sorg2..

tu la hubby i nye perangai..suka menyakat..ada jek idea dia nak kenakan i..


  

10 girls dh soksek2 together:

Aeen on December 27, 2011 at 5:43 PM said...

sweet sesangat....hehehe..

erin moshimoshi on December 27, 2011 at 6:47 PM said...

lelaki syg mmg kuat menyakat kan ...
masa tu la kite rasa diri kite disayang ..peluk cium ..aghh bahagianye kan2

LisaLisut on December 27, 2011 at 7:42 PM said...

hahaha tak bole blahhhhh la husben u! gilaaaa.cuba kalau hati u kejung dh drive smpi toll nk masuk susur mana2 dh jauh dr rumah mau nk patah balik.haishhhhhhhh sabo jelahhh tp kelakar hahahahahahhahaa

Adawiyah A.Halim on December 27, 2011 at 8:32 PM said...

adoiii..mmg kaw2..dia kenakan..

dhiera on December 27, 2011 at 11:07 PM said...

alahai, sweet ye!!

fainie_riz on December 28, 2011 at 12:30 AM said...

Aeen: sblm sweet to, mmg sour la..hahhaha

fainie_riz on December 28, 2011 at 12:32 AM said...

Lisa: masa i patah balik tu, dia siap tanya i dh drive smpi mana..sabar jek la..nk marah pun tak jadik..

fainie_riz on December 28, 2011 at 12:33 AM said...

Ada & Dhiera: husband i, kalau part2 nk kena kan i, mmg terbaek la..dia kata, kalau tak, mcm tak hapening jek..i ni dh la cepat terasa, lg la dia suka menyakat

choclairissa @ intan on December 28, 2011 at 1:34 AM said...

hahah lawak nye hubby u..kalo i pun confirm nangis dh la mlm2 buat bodo..husben i pun selalu tipu cmtu jgk tp xdela seteruk kes u lagi..hehe :)

bunga daisy on July 18, 2012 at 3:02 AM said...

haha....tergelak i sorang2 kat sini baca kisah u...suh dia masuk raja lawak lah kalu cam gitu..

Post a Comment

 

Mr. Hunter's Sweetheart is the storyTeller Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Illustration by Enakei | Blogger Blog Templates