Monday, February 28, 2011

Flying to Jakarta

Soksek2 by Aida & Riana at 6:22 PM
Reactions: 
3 girls dh soksek2 together Links to this post
My routine...

Every quarter mmg kena visit operation at Jakarta Site..Mula2 dulu mmg sronok..skang pun sronok jgk..dapat soping..everytime i go, i akn singgah Tanah Abang..Mmg heaven sbb byk lace, byk busana muslimah, handbag cetak rumpak yg murah2, telekung, sejadah, sume ada..

Mission kali ni;

Caftan Chiffon utk khatam quran
Telekung
Baju ibu n adik
Rehal
Sejadah

Will fly tonite, 8.00pm..Will miss u Mr. Hunter..

Friday, February 25, 2011

Body Shop Sale 30%

Soksek2 by Aida & Riana at 7:32 PM
Reactions: 
0 girls dh soksek2 together Links to this post
Dear All,

Body Shop calling for Friendship day sale..U buy, u get 30% and ur friend get 20%..Go and grab..Seriouly berbaloi2 utk beli perfume and make-up

Make-up for Hantaran

Soksek2 by Aida & Riana at 7:31 PM
Reactions: 
0 girls dh soksek2 together Links to this post
Semalam bosan2, g ukur Jusco tebrau kejap..cadang nye nak soping baju..last2 g survey make-up for hantaran..Pleasure to share with u all on their price:

All the set contains;
Compact powder
Lipstick
Eye Liner
Mascara

Sbb 4 bnda ni jek yg i pakai

1. Body Shop
Bodyshop ada buat promotion friendship day from 25-28 Feb..Discount 30%..Mmg murah and berbaloi. Utk  4 barang diatas, harganya lebih kurang RM260. Discount 30% so tinggal RM182..Serius mmg murah tahap gaban,,Diorg boleh wrap kan skali..





2. Shiseido
All 4 items is RM310.Nothing much to comment on this make-up sbb i pun tak pernah guna..saje2 jek tanya


3. M.A.C
Most wanted cosmetic. The price is RM289..I tanya SA tu ada free gift ape2 tak..die kata blh bagi span jek..


4. Shu Uemera
This one, for all 4 items the price is RM340 tp SA tu kata die boleh bg freegift Blusher and Lipglos..Bukan sample punya..yg normal size..Ni pun berbaloi2..

Hari tu ada tanya Bobby Brown jugak..tp lupa brape price die..Lbh kurang RM300++ jugak kot..


Thursday, February 24, 2011

Nuffnang

Soksek2 by Aida & Riana at 9:17 PM
Reactions: 
0 girls dh soksek2 together Links to this post
Dear All,

Mcmana nak earn income dr Nuffnang? i tgk i nye acc, takde amount pun

Please share and advice (",)

Monday, February 21, 2011

Katering Melaka

Soksek2 by Aida & Riana at 6:52 PM
Reactions: 
8 girls dh soksek2 together Links to this post
Lately ni we are hardly discuss about the catering. Ibu tu tbe2 tak nak amik catering kat Seremban tu pulak..NAk amik yg Melaka jek..so kena la start survey balik, godek2 pamplet masa g pameran pengantin, tanya2 quotation itu ini..Tu blum g office diorg tgk pic2 kanopy lg..Herewith, i attach few of Malacca's Catering;

Catering: Jiwa Generasi
Contact Person: Encik Mohammad
Contact number: 06-3359186
Address: Pasir Putih, Bachang

Catering: Kamal Kanopi
Contact Person: Nur Azan
Contact number: 019-3167606
Address: Jambatan Duyong

Catering: Ilham Galeri Perkahwinan
Contact Person: Norihan Hamid
Contact number: 012-3920975
Address: Taman Merdeka Permai

Catering: Ilham Katering and servis
Contact Person: Encik Sham
Contact number: 012-9061255
Address: Taman Peringgit

Catering: Mama Stove
Contact Person: -
Contact number: 012-2687028
Address: Taman Bukit Katil

Catering: MHI Teguh Enterprise
Contact Person: Remy
Contact number: 012-6097811
Address: Bukit Beruang

2 of them i dah contact..MHI teguh enterprise and Kamal Kanopi. Will visit their office soon



Sunday, February 20, 2011

Loss 1.1 kg in 6days

Soksek2 by Aida & Riana at 11:30 PM
Reactions: 
6 girls dh soksek2 together Links to this post
Referring  to this mission, i berusaha sgt keras utk turun kan berat badan.. seriously i blum pernah sgt konsisten in my diet..pling lama bertahan pun 1 hari setengah jek..The main thing bukan la sbb terdesak sgt nk hornymoon kat oversea, tp sbb nk look gorjes masa wedding day..tp dh Mr. Hunter offer a reward, why not i grab it..

In this 6 days i dh turun 1.1kg..awesome..target to reduce 0.5kg/week..But actually our body will give a good response in the first and second week of new diet. But it will become immune after week 3 onward. Our weight will not reduce too much and almost be constant. Don't fed-up. We just need to have a good exercise routine.

What i eat during this 6 days? i didn't take rice at all..Mujur pulak tu, my housemate tersalah beli beras and i tak selera langsung makan beras tu..bile dh masak, color die yellowish sikit and nasi tu cepat berair..slalunye nasi putih melepak, demuk2, sgt mbuka selera lg2 time panas..mkn nasi dgn kuah pun dh nyum2..

Normally i breakfast with 1 big tomato and plain water..I mkn tomato sbb kulit i nmpk mcm kusam sikit lately..so kena start mkn tomato blik..Lunch i makan lauk and sayur jek..utk menipu mind set i sikit, i letak lauk2 tu dlm pinggan makan mcm biasa and susun mcm konon2 ada nasi kt tengah tu..so terasa lah kenyang..minda i terpedaya sbb ingtkn nasi tu ada kat dlm tu (i die hard fan nasi)..Diner i'll take bread..Tp skang ni i makan roti putih biasa tu..tp sbnr nye not too good..kena makan wholemeal bread tu..

Air masak jgn dilupa..drink more in the daytime and less in the night..Sbb time malam kite takde process perpeluhan..klu minum air byk2 nti water retention in our body will become high. Pastu, everymorning i akan buat teh o limau tanpa gula..Mmg sentiasa ada kat umah..lepas lunch i akn minum

Weight chart
Purple is target to reduce, blue is actual weight loss..ok, makin bersemangat nak terus kan diet..Nak cantik di hari persandingan and ketika honeymoon..meow2..

230 hari lagi!!!!

Soksek2 by Aida & Riana at 5:04 PM
Reactions: 
0 girls dh soksek2 together Links to this post
Yeay lg 7 bulan..pastu dah boleh jadi suri hati Mr. Hunter sepenuh masa..tak sabar dh ni..gatai…

Latest status; We just discuss with Mr. Hunter’s parent regarding our wedding date..hohoho..Padahal, OP, barang, byk yg dh beli..tarikh baru nk bincang mgu lepas..parent die tak tau pun we all nk kawen bln 10 ni..seriously they r quite shock!!! Diorg expect next year..Mr. Hunter la ni, lambat sgt bgtau, asik tangguh2..tp luckily his parent ok jek..Masa kitorg balik sana smlm, diorg tgk renovate rumah..Mr. Hunter ni, ank bertuah btul..mak bapak die renovate umah pun die tak tau..Sempat la siap sblm we all kawen..

Soksek2: tekanan perasaan buat bunga dip..Will review sooonnn

Tuesday, February 15, 2011

Honeymoon and Diet

Soksek2 by Aida & Riana at 7:08 PM
Reactions: 
2 girls dh soksek2 together Links to this post
What is the relation of both matter? Byk relationnye tau..i insist to have honeymoon outside Malaysia..nk ke Bali ke, Perth ke, Krabi ke..tp Mr. Hunter tak nak tak nak tak nak...die kata dlm malaysia jek dh cukup..pnt dh pujuk2 ni, umpan die dgn hobi mancing die pun tak jalan jgk..

Pastu semalam masa tgh tgu movie die kata, "syg ni mcm dh makin gemuk jek..kata diet, tak kurus2 pun"..pastu i sengih jek then jawab "dh bie asik ajk mkn jek, takkan syg nk tgk jek..mana aci"..die pun bukak 1 offer..

sayang turun 12 kg then kite g honeymoon kat oversea..


Oh no, cabaran yg menaikkan semangat tp rasa mcm nak pitam dgr..boleh ke? Jom kite saksikan..

Puding caramel versi lain

Soksek2 by Aida & Riana at 7:01 PM
Reactions: 
2 girls dh soksek2 together Links to this post
 Hai..

Lama nye tak update blog..broadband sgt2 la slow smpi nk baca msg kat fb pun tak blh..dh msuk opis ni, barulah dapat bukak tenet..

Dulu i ada share cara2 buat puding caramel..refer HERE..Ni versi yg i blaja..pastu masa g open house my Makdak, trus rasa puding caramel die lagi SLURRPPP..this is the recipe.
5 biji telur, 1 tin susu cair, setgh tin susu manis (kecil) , 1 1/2 tin air (sukatan tin susu cair) , 4 sudu milo atau koko, 1 sudu kecil vanila dan 1 cawan gula untuk gula hangus . caranya sama saja.

My Makdak ni org sarawak and sgt pandai buat cake2 ni sume.. especially kek kukus..marvelous and sgt murah...ish teringat kek ijau la pulak..hmmm seddap..

Thursday, February 10, 2011

Iklan!!!!

Soksek2 by Aida & Riana at 7:45 AM
Reactions: 
0 girls dh soksek2 together Links to this post
high cost advertisment..mmg fantastic wpun hanya iklan chewgum and packaging sgt cantik : 5-gum-Malaysia

Wednesday, February 9, 2011

Tribunal Tuntutan Pengguna Malaysia (TTPM)

Soksek2 by Aida & Riana at 6:46 PM
Reactions: 
0 girls dh soksek2 together Links to this post
Salam sweeties,


I nak share info mengenai hak kita sebagai pengguna. This is due to some comments that i read from bride's blog yg tak puas hati dgn bridal house/ OP/ catering diorg. Risau jgk kan kalau terkena kat batang idung sndiri.


Tribunal Tuntutan Pengguna adalah merupakan sebuah badan bebas untuk mendengar dan mengadili tuntutan-tuntutan pengguna yang dibuat di bawah Akta dan tertakluk kepada peruntukan Akta Perlindungan Pengguna 1999. More info please refer TTPM


I rasa TTPM pun dh iklankan servis diorg kat TV. So kite sbgai pengguna, jangan buta hak..So tak la vendor2 ni suka2 hati jek nk aniaya kite..Nak advice, everything yg vendor bgtau masa discussion, catat and kalau boleh suruh diorg sign. I do that. So senang nak refer balik and kalau diorg tak provide as what they mention, kita boleh bukak file kat TTPM..Bukak file tak mahal pun, RM 5 kot, tak pun RM 15..Sorg vendor i tu dh tau sgt perangai i..die yg mintak kertas i and tulis..sampai lunyai jgk la kertas2 tu..asik bawak kehulu kehilir, asik amend sini sana..


Pastu, kat TTPM ni pulak, byk jugak ulat2 mcm ulat tiket tu..Nti diorg nmpk kita tercongok2 kat situ, mula diorg offer nak tolong cepat kan process, nak tolong bukak file, nak tolong taipkan report..Jangan Jangan Jangan.. Direct berurusan dgn staff TTPM. Process nye mmg lmbt sikit, tp yg penting hak kite, kite dapat..Tp sblm g wat report tu, baca dulu info2 kat portal tu..Kang sebarang2 jek, rupanye tak leh Tuntut..hohohoho..Kalau kaya, pasang lawyer sndiri, confirm menang (kalau lawyer handal la)


Sokseh2: One of my fren, die sue OP die, sbb tak bg custom album die smpai skang. dah lebih setahun kot


one more website: NCCC

Kesilapan yang pengantin sering lakukan #2

Soksek2 by Aida & Riana at 6:00 AM
Reactions: 
0 girls dh soksek2 together Links to this post
Hi dear..

Patut ke pengantin lelaki di-make-upkan?

Everytime i g wedding, i mesti tgk pengantin lelaki..tgk samaada diorg pki bedak ke tak..yg i perasan lelaki ni, walau mcmana putih/hensem nye pun diorg, klu diorg pki bedak, cfirm muka fail..compact powder tu mcm tak serap jek kat kulit diorg..bertempek semacam..agaknye design kulit diorg ni mmg tak absorb bedak kot..kalau yg gelap lg la, trus jd kelabu2 asap gitu..

Hari tu masa wedding Mr. Hunter nye cousin, cousin die tu mmg hensem la (tergoda kejap..hikhikhik), tp bile dipakaikan bedak, terus jd mcm weird gile + mcm bapok..tk lelaki trus muka die..same with my friend's wedding..dh la kawn tu coklat ala2 cadbury milk, dipakaikan bedak color natural kot, teraniaya trus rupe die..kita slalunye lbh focus kat pngantin pompuan..smpai kat part pengantin lelaki, ala2 cart jek..bayangkn, pompuan nye bersiap 3 jam, lelaki 3 minit jek..padahal duk atas pelamin sama2, masuk album sama2..Mmg la lelaki lbh simple tp tak leh la amik remeh temeh jek..kalau ye pun nk touch-up, biarla bertambah hensem..

So jangan amik remeh part pengantin lelaki..cian die..die kan hero masa wedding day tu..kalau nak touch-up, pastikan bedak tak bercapuk, color matching, tak shining..Lelaki ni kebanyakannye kulit berminyak..so kalau dipakaikan compact powder and tak kena cara, mmg la nmpk sgt teruk..lbh2 lg time panas..

For me, i'm not prefer Mr. Hunter di touch-up kan..dh la die tu color coklat pekat, kang trus jadi kelabu, fail...hihihih

Soksek2: ada jek pic2 contoh, tp takut la nk publish kat sini..wat koleksi jek

Tuesday, February 8, 2011

Kasut tak cantik!!!!

Soksek2 by Aida & Riana at 11:22 PM
Reactions: 
0 girls dh soksek2 together Links to this post
Smlm tertengok Paris Hilton BFF prog tu, bilik kasut die, mak ai, kalah showroom..bestnye la klu ada koleksi mcm die..For my wedding nti, plan to have 2 pairs..1 for solemnization another 1 for sanding..disebabkan i mmg Shoe-maniac so not wasting la kan..lepas kawen boleh guna lg..bukannye eksen tak nak pki ksut mak anda..tp kebanyakan kasut mak andam kn yg jenis tajam tu, then terbukak kt blakang..serius lenguh klu pki kasut mcm tu..

My shoe size mmg strd size..size 8..tp i tak boleh pki yg tutup blakang..sbb kaki i slalu terkeluar2..i kena cari yg sling back ..tu sbb my office footwear sume jns bertali..kasut tunang i jek yg tertutup blakan n smpi skang i tak pernah pki..Love very much open toe style..and for sure i nk yg ada platform sikit..

Criteria of my solemnization shoe; Open toe, Sling back, Platform, 3", off-white+ocean blue, ..(mana mau carik?)

Criteria for my sanding shoes; Strappy heels blink2, platform, 3", Dark purple..



Cantik dipakai waktu nikah

Glamor..Love this!!!

Lacey..

Rasa mcm nk gigit2 jek..gummy
Ape kena-mengena dgn kasut tak cantik? takde kaitan pun.(",)

I need 32 Hours per day

Soksek2 by Aida & Riana at 12:25 AM
Reactions: 
0 girls dh soksek2 together Links to this post
Oh no, rasa mcm tak cukup masa nk buat sume bnda..i want to read the novels (pending 5 novels), i want to read the megazines (PP bulan lepas tak habis baca lg, then beli yg bulan ni punya pulak..dgn harapan sempat baca suatu hari nti), i want to enhance my choc maker skill, I want to cook for Mr. Hunter, I want to DIY my bunga pahar, bunga khatam quran (baru halfway), I want to go to Kipmart beli brng dapur, I want to go to kedai bunga to buy Dip Liquid, I want to facial my face, i want to manicure, I want to do so many things..

My invitation card for my e-day (saje nk tempel kat sini wpun dh 8 bulan berlalu)



Soksek2: Kalau ada 36jam sehari, cukup ke tenaga nk buat sume tu? tak jugak kan..ape yg penting? Time management







Monday, February 7, 2011

Kalaulah ada Mantan Pengantin yg baca....

Soksek2 by Aida & Riana at 12:50 AM
Reactions: 
2 girls dh soksek2 together Links to this post
Please advice, which bridal house yg best kat Melaka..

Kalau ada B2B yg baca....

Please advice which bridal house yg best kat Melaka and share ur opinions..

Kalau ada Mak Andam yg baca...

Tolong promote butik anda

Kalau ada Photographer yg baca...

Tolong recommend Bridal house mana yg best 

Sunday, February 6, 2011

Wedding Progress

Soksek2 by Aida & Riana at 6:02 PM
Reactions: 
3 girls dh soksek2 together Links to this post
Morning..

Mood masih tertinggal di melaka..Hanya jasad di opis..tu lah sindrom cuti panjang kn..Hihihii..Alhamdulillah, byk  jgk yg i dah settle kn..

Antaranya, langsir rumah and bilik dah beli..langsir bilik dah tempah, langsir umah ibu yg jahit kan..mujur la ibu pndai jahit..jimat gilos..klu tak, langsir jek mesti dah riban2..total damage utk kain langsir and tempah sikit2 tu, is only RM950..

Then, OP dah booking..dah bayar dep..He is from Gambalawa..Price affordable and album die chantek2..dh g tgk kat studio..

Tp tak decide bridal house lg, sbb masih compuse..

Dulang utk hantaran dah beli kat Nilai hari tu..SA tu tersalah cakap, die kata ada 10% discount..padahal takde pun..tp i bertegas nk jgk 10% tu sbb SA tu dh cakap mcm tu..huhuuu..jimat 10%..carpet jgk dh beli..beg souvinear utk guest dh beli..Murah okey, 32 sen sekeping..yg biasa2 jek..utk VIP jek baru special sikit..

Rantai pun dah tempah..i tak g kat Habib, Poh Kong sume tu..g kedai emas biasa jek...sbb dh tradisi beli emas kat situ and my arwah nenek also buy from them, so die bg special price..1g = RM135..klu harga emas turun masa i nk amik tu, die turun kan lg harga..tp ibu kata, nak naikkan tak boleh..ibu sgt pndai tawar menawar..mmg untung bawak ibu..sukek sgt...

Sronok nye dh ada progress

Friday, February 4, 2011

Dah Survey OP and Mak Andam. Dah g Nilai 3

Soksek2 by Aida & Riana at 3:55 AM
Reactions: 
8 girls dh soksek2 together Links to this post
Salam all..

Semalam dr pg kitorg spend time kat Nilai..Masa we all sampai, baru ada bbrapa bijik kete je..serius awl pg we all g..Benda yg smpat di hunting masa kat Nilai 3 ialah; Langsir bilik pengantin, cadar bilik, bekas hantaran, paper bag, carpet and sikit barang hiasan. Total damage, mmg marvelous. But my lovely mum yg banyak kuar kn duit..Thanks ibu..I beli bekas2 hantaran kat VR Star..Thank Q sangat mahal okey..jangan terpesona dgn kedai die yg cantik tu

Hr ni we all g jumpa OP, Hafiz from Gambalawa. Package price, PR, finish product mmg puas hati..Puan Kiree dulu pun hired Hafiz ni..So 100% confirm die akn jd my OP..suker sangat2

Pastu we all g survey 3 Bridal House..First Teratak Mempelai, second Wiwin Touch, Third Sayang Creation

Ketiga2 bridal house n ada Pro and Con diorg..

Lets review Teratak Mempelai dulu. Masa i engage dulu mmg amik kak Ani ni..die make-up cntik and PR die sgt best..Die blh lbh kurang and byk share idea. Baju songket kat butik die mmg byk and cantik2..Ni lah satu2nye tmpt yg byk baju songket..Tp masa i g, tak byk sgt baju sanding yg die display, sbb die tgh renovate. I mintak quote utk jahit baju nikah skali..very impressive, start with RM120 then kalau nk beads and lace patch sume, tambah la sikit..pling2 pun RM400++..Mmg affordable. Harga Package:

RM2200
Baju Sanding
Baju Berinai
Baju persalinan 4 pasang
Pelamin
(pastu kalau kecek2 dpt la ape yg kite nak..hihhiihi..suke)

Second is Wiwin Touch. Kak Wiwin pun best. PR bagus, harga package expensive sikit, butik die kecik and tak display byk baju..Tapi pelamin die cantik..I mintak quote baju nikah, jahit jek start from RM200++, then nak beads itu ini tambah lagi la..ni tgh tgu quotation full price dr die..die dh draw kn design baju utk i..tp lupa nk amik pic..

Third is Sayang Creation. Kat sini baju mmg meletops..sangat2 meletops..Sangat okey..yg pling cantek kat melaka yg i pernah tgk..Die offer package RM3000, kire full complete meletops package la die kata..die bg pelamin 3 panel and baju sanding baru. Tp owner die layan tak layan jek..hmmm my mom pun mcm tak confident jek dgn die..then i baca komen2 blogger tertentu, ada bad review on them..

Tp hati berbelah bahagi lg ni..nk Teratak Mempelai or Sayang creation..Kalau Sayang creation, serius i kena bersedia dgn kemungkinan yg terjadi..tp i nak baju die..oh no no no pening ni..Teratak mempelai mmg dh ok tp takut baju Purple die nti tak meletops..

Soksek2: ada seseorg yg slalu bekerja dgn mak andam2 ni, die kata die tak suggest kan Ment**i Kr**ti* and S**yan* C**ation. Diorg amik byk customer dlm 1 minggu..

Thursday, February 3, 2011

Catering ke Masak sendiri?

Soksek2 by Aida & Riana at 11:02 PM
Reactions: 
0 girls dh soksek2 together Links to this post
My answer: Catering

But before we did the decision, we had list out all the pros and cons for both. My atok is tukang masak utk org kawen..and atok masak sgt sedap dap dap...bukan puji sbb tu atok i, tp mmg fact..(",)

Kami asalnya nak masak sndiri..Ye lah my Atok tukang msk, so blh masak mcm2, lain drpd yg lain and confirm sedap..Then ibu cakap, kita ni sedara dh la tak ramai..pastu sume bkn jenis kaki rewang..sape la nk tolong kite nti? 1 kerisauan dh timbul..Masa i engage my aunts sume dtg tlg sblm mjlis..tp lepas majlis sume dh blik..we all adik beradiks jek la yg kms sume periuk, pinggan, cawan and umah..brape adik bradik i? 10? 8? no no no 3 org jek..imaginekan, klu we all msk sndiri..migrain i mengingat kn majlis tunang i..serius rasa nk muntah tgk pinggan yg berlambak tu..Lgpun tak nak susah kn jiran2 and sedara mara..Diorg pun nk happy2 and cantik2 jgk that day kan..bg chance la

Tp bile dah catering ni, phm2 jek la..mkanan mmg cukup2 jek la..nk bg jiran tetangga n sedara mara pun tak tau cukup ke tak..pastu sedap tak sedap redha jek la..even dh test menu, tp klu hr tu die dh termasak tak sedap, ape nk dikata?

Tp lauk pengantin we all akan msk and hias sndiri..

Launching : Home-made choc

Soksek2 by Aida & Riana at 4:34 AM
Reactions: 
0 girls dh soksek2 together Links to this post
Salam Readers,

I nk launch my new project;

Rose choc with Almond and Blueberry filling

Design can be choose



Ok sape2 nk order dr i, Sila2 lah email at fainie_riz@yahoo.com.

Design boleh pilih: Rose, Love, Rectangle
Filling: Almond, Hazelnut, Blueberry and Orange


For prmotion i jual 1 pcs only RM 0.50 (loose packaging). Klu nak special packaging i'll charge base on price box tu jek..

Promotion valid for this month only

Wednesday, February 2, 2011

Wedding Stuff For Rent

Soksek2 by Aida & Riana at 6:13 PM
Reactions: 
10 girls dh soksek2 together Links to this post
Dear All B2B out there, I have few stuffs yg i nak rent kan. Anybody interested, please email me; fainie_riz@yahoo.com

First item:

Bantal Lapik Hantaran


Idea of using it:



Details is as follows:


Kuantiti: 7 pcs
Color: Purple Tone
Tempoh Sewa: 1 Minggu
Harga Sewa: RM50
Deposit keselamatan: RM 50
* Keutamaan diberikan kepada warga JB/Kota Tinggi. Boleh pick-up sndiri or meet-up di area yg berdekatan.
* Untuk negeri Melaka, tertakluk kepada kepulangan hamba ke tanah air..(",)
* Untuk negeri2 lain pun boleh sewa tetapi wang pos perlu lah ditanggung sendiri





Veil 2 Tier



Details is as follows:

Color: Off-white
Material: Net Silk
Design: 2 tier Separately. Boleh pakai asing-asing
Tempoh Sewa: 1 Minggu
Harga Sewa Veil Labuh: RM40
Harga Sewa Veil Pendek: RM30
Kalau Sewa 1 set: RM60
Deposit keselamatan: RM 50
* Keutamaan diberikan kepada warga JB/Kota Tinggi. Boleh pick-up sndiri or meet-up di area yg berdekatan.
* Untuk negeri2 lain pun boleh sewa. 2 org penyewa pertama, kos penghantaran adalah percuma.

Sebarang pertanyaan, boleh email ke fainie_riz@yahoo.com


New Wedding Stuff for Rent - Bantal Hantaran Off White

Soksek2 by Aida & Riana at 6:13 PM
Reactions: 
0 girls dh soksek2 together Links to this post
Announcement..


New Wedding Stuff for rent. This is really new. I buat ni utk 1 of my customer yg tempah hantaran deko from me..Bantal Lapik Hantaran Color Off-White with Organza flower


*Maaf, background tak cun


Kuantiti: 11 pcs
Color: Off-White
Tempoh Sewa: 1 Minggu
Harga Sewa: RM70 utk 11 pcs. Kalau nak sewa sikit pun boleh
Deposit keselamatan: RM 50



* Keutamaan diberikan kepada warga JB/Kota Tinggi. Boleh pick-up sndiri or meet-up di area yg berdekatan.
* Untuk negeri Melaka, tertakluk kepada kepulangan hamba ke tanah air..(",)
* Untuk negeri2 lain pun boleh sewa tetapi wang pos perlu lah ditanggung sendiri





IDEA OF USING IT


DRUM ROLLLLLLL AGAIN..I'M ALSO DOING HANTARAN DECO..

For Fresh Flower - RM55 / tray + FREE Fresh Flower handbouquet
For Artificial Flower (As the pic) - RM350 for 9 trays. For more quantity, kindly email me at fainie_riz@yahoo.com


Tuesday, February 1, 2011

Estrogen and Testosteron

Soksek2 by Aida & Riana at 10:54 PM
Reactions: 
1 girls dh soksek2 together Links to this post
Salam hot2 readers..

Hari ni nak cerita mengenai hormon dan manusia. secara biology nye, hormon wanita dikenali sebagai Estrogen dan hormon lelaki pula ialah Testosterone. Hormon2 ni membantu pembentukan figure2, emosi2, sistem reproduktif bg manusia. 

Masa kursus kahwin hari tu, ada sorg penceramah ni, dia merupakan Dr Pakar bg sakit2 kelamin. Die byk share cerita2 yg menarik. Yg pling tertarik, ada 1 fakta yg dia share, lelaki pada peringkat umur 20-40 tahun, kadar hormon testosterone mereka adalah sangat tinggi dan ini menyebabkan cara pemikiran mereka lbh analytical. Berbanding dgn wanita yg pada usia yg sama, memiliki hormon estrogen yg tinggi, dan segala tindakan mereka lbh dipengaruhi oleh emosi..

Apabila mencapai tahap2 menopause, masa ni hormon estrogen dh menurun barulah wanita akn berfikiran analytical dan tidak mengikut emosi..Lelaki pula, apabila mcapai usia 45 dan keatas, mereka akn start romantik, caring, daring and sbgainye..

ok 3 perenggan di atas merupakan fakta yg disampaikan oleh Dr tu..Mmg relevan kan..

Dr. tu sendiri cakap, kadang2 wife die kata die tak romantik, die jawab, mmg lah sbb hormon testosteron sy tinggi..sy tak boleh romantik skang..lawak gile jwpn die..I rasa, most of us yg ada tunang tak romantik tp diorg ada cara tersendiri yg bila diorg buat, kita trus rasa nk tumbang..ye tak?

Mr.Hunter i, bila dia buat salah, dia takkan trus cakap sori..die akn berlagak mcm biasa, n bile i dh stat lupa, br lah dia akn ckp sori..sbb dia kata, die perlukan masa utk pk ape yg die buat tu btl2 salah or terpaksa rasa bersalah sbb i..

Die tak slalu cakap i miss u..smpi i slalu paksa die cakap..tp mmg die takkan ckp..time2 i tak terjangka, die akn ckp, i miss u syg..feel very meaningful..tak mcm kite kan..hari2 love u miss u bie...

Itu lah lelaki dan wanita..dicipta dgn sempurna..byngkan klu dua2 hormon yg sama..masa muda sama2 kuat merajuk..lg tinggi la kadar penceraian..and i rasa syg sgt kt Muhamad Iskandar i ni..muah3..sbnrnye ada bnda yg terjadik td..tu yg terkeluar entri hormon ni



 

Mr. Hunter's Sweetheart is the storyTeller Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Illustration by Enakei | Blogger Blog Templates